Eerbetoon aan The Doors in Corneel

Lelystad - Tributeband The Doors in Concert brengt op zaterdag 13 november in poppodium Corneel in Lelystad een hommage aan de legendarische band The Doors.

Exact vijftig jaar geleden

Zanger en icoon Jim Morrison overleed in 1971, dit jaar exact vijftig jaar geleden. The Doors in Concert neemt het publiek mee naar de hoogtijdagen van de band, met nummers als ‘Light my Fire’, ‘Love her Madly’, ‘L.A. Woman’ en ‘Riders on the Storm’. De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de kleinste details benaderen.

Handelsmerk

Authenticiteit is het handelsmerk van The Doors in Concert. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek.

Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons. De bandleden laten zich inspireren door de verschillende live-cd’s van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert. ‘Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen,’ aldus de tributeband.

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Corneel.