Startgroep voorkomt wachtlijst zwemles bij Optisport in Dronten

Dronten - Bij het Optisport Aat de Jonge zwembad in Dronten kunnen kinderen na inschrijving nog dezelfde dag starten met Zed & Sop zwemles. In tegenstelling tot veel andere zwembaden, waar lange wachtlijsten er vaak voor zorgen dat de zwemles uitgesteld wordt.

Na een lange coronaperiode is de zwemvaardigheid van kinderen landelijk afgenomen. Optisport Dronten vindt het daarom belangrijk dat alle kinderen die dat willen direct kunnen starten met leren zwemmen. Om die reden hebben zij de zogenoemde startgroepen in het leven geroepen.

Kinderen die nu starten komen terecht in een meestal kleinere lesgroep waar het watervrij worden centraal staat. Spelenderwijs maken ze kennis met de onderwaterwereld van Zed de haai & Sop de zeester.

Bij aanvang van de zwemles ontvangen de kinderen een schatkist en een paspoort, waarna het avontuur kan beginnen. Op weg naar het zwemdiploma wordt de schatkist gevuld met edelstenen en worden er zegels verdiend voor in het paspoort. 

Starten is mogelijk op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Inmiddels zijn de beperkende coronamaatregelen van de baan en is het voor ouders toegestaan om de eerste zwemles bij te wonen op de zwemzaal.

www.optisport.nl/aatdejongezwembad