Veel huishoudens gebruiken bespaarde reistijd voor klussen in huis

Aangeboden door: dakraampje.nl

Wellicht herinner je jezelf de lange rijen voor de bouwmarkt, vorig jaar zomer. Het was typerend voor die periode, waarin veel huishoudens aan de slag gingen met de tuin, de keuken en bijvoorbeeld de badkamer. Een vakantie in het buitenland was nauwelijks mogelijk.

Daarbij kwam het opgespaarde vakantiegeld goed van pas bij het vernieuwen van ruimtes in huis. Niet alleen de keuken en badkamer werden aangepakt. Ook de zolder werd door veel gezinnen anders ingedeeld. Er werd een tussenmuur geplaatst, een Velux dakraam geplaatst, een vliering gemaakt, enzovoorts. De verwachting is dat de trend om klussen in huis zelf uit te voeren zich de komende jaren door zal zetten.

Zelf klussen is steeds makkelijker geworden

Waar het plaatsen van bijvoorbeeld een Fakro dakraam wellicht nog wat lastig is, geldt voor veel andere klussen dat je het tegenwoordig eenvoudig zelf kunt doen. Op internet is veel informatie te vinden over de wijze waarop een klus kan worden uitgevoerd. Kijk naar instructievideo’s op YouTube of bijvoorbeeld een stappenplan op de website van een bouwmarkt. Ook hoef je tegenwoordig niet meer te investeren in duur gereedschap. Er zijn verschillende partijen te vinden waar je het gereedschap voor enkele dagen kunt huren tegen een scherp tarief. Vaak gaat het om apparaten die na het uitvoeren van een klus nooit weer gebruikt worden. Het is zonde om deze zelf aan te schaffen.

Zolderkamer aanpakken voor een kantoor aan huis

Het is overigens niet voor niets, dat veel mensen de zolder hebben aangepakt in de afgelopen twee jaar. De verwachting is dat de manier waarop we werken blijvend verandert. In plaats van het merendeel van de tijd fysiek op kantoor aanwezig te zijn, werken we hybride. Dat betekent dat er thuis voldoende ruimte moet zijn om hier langdurig geconcentreerd te kunnen werken. Waar we voorheen genoegen namen met een keukentafel, volstaat deze tegenwoordig niet meer. Er komt een professioneel bureau en een comfortabele bureaustoel om klachten aan de rug en nek te voorkomen. Op zolder is vaak nog ruimte om een eigen kantoor in te richten. Daarbij is het aanpakken van de zolder goedkoper en makkelijker dan het bouwen van een aanbouw aan de woning. Klussen op zolder kun je in veel gevallen grotendeels zelf uitvoeren. Denk aan het plaatsen van een tussenmuur en het aanleggen van elektra.

Voldoende licht en frisse lucht

Een dakraam helpt om de zolderkamer fris en licht te houden. Het is ontzettend belangrijk om voor voldoende daglicht en ventilatie te zorgen. Dit helpt je scherp te houden en voorkomt dat je de concentratie al snel verliest. Een dakraam is de ideale oplossing! Ze zijn relatief goedkoop, snel te plaatsen door een monteur en te combineren met verschillende soorten raamdecoratie.