Ann en Frans Ligt kwamen in 1972 door de ballotagecommissie

Lelystad - Ann en Frans Ligt uit Lelystad vierden onlangs hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Mieke Baltus ging bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.

63 jaar geleden zagen An en Frans elkaar fietsend in Amsterdam voor het eerst. Door ervoor te zorgen dat ze steeds op hetzelfde moment op dezelfde plaats fietsten, kwamen ze elkaar steeds tegen. Drie jaar later zijn ze getrouwd. Eerst woonde zij op zolderverdieping en later in een groter huis in Amsterdam. In 1972 verhuisden zij, met hun twee dochters, naar Lelystad, toen nog een jonge stad en in die tijd was er een ballotagecommissie die toekomstige inwoners beoordeelde. Er werd gekeken of zij wel netjes genoeg waren om in Lelystad te komen wonen. 'Dat zijn van die momenten in het leven die je niet vergeet'. 

Een begrip in de stad

Tot op de dag van vandaag wonen Ann en Frans met veel plezier in Lelystad. Zij hebben met succes kunnen ondernemen en zijn daardoor een begrip in de stad. Eerst begon Ann een kapsalon en later begon Frans een schoenenzaak, dat de naam L-Shoes droeg. 

Al weer 23 Jaar geleden zijn ze beide gestopt met ondernemen en genieten zij sindsdien van hun pensioen.