Knaap Hakkenbar & Sleutelservice is winnaar Lelystad Regenboogetalage 2021

Lelystad - Op het Regenboogpad in Lelystad is zaterdag de winnende regenboogetalage bekend gemaakt. De winnaar van vorig jaar, Adam Factory, gaf het stokje door aan de winnaar van deze tweede editie: Knaap Hakkenbar & Sleutelservice.

De regenboogetalage-actie is een initiatief van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF) in het kader van Lelystad Regenboogstad ter gelegenheid van Coming Out Dag 11 oktober. De bezoekers van het stadshart en 't Lelycentre geven aan de regenboogetalages te waarderen. 'Het is fijn om te zien dat je hier jezelf mag zijn', zegt een bezoeker tegen de Hakkenbar.  

Zichtbaar jezelf kunnen zijn, dat is waar Lelystad Regenboogstad voor staat. Dolf Adam benoemt dat dit helaas nog niet overal realiteit is. LHBTI+’ers worden nog niet door iedereen en altijd geaccepteerd, en hij benadrukt daarbij extra de strijd die LHBTI+ers in veel andere landen nog steeds moeten voeren. Beide juryleden vinden het belangrijk dat winkeliers laten zien dat je hier in Lelystad kunt zijn wie je bent. 

Zeventig ondernemers deden mee

Zeventig ondernemers hebben dit jaar meegedaan en hun etalage versierd met materialen uit de decoratietassen die enthousiast zijn verspreid door BGBF-vrijwilligers. Veel winkeliers en horecaondernemingen hebben hiernaast nog eigen regenboog-items toegevoegd om er een originele regenboogetalage van te maken.  

De jury bestond dit jaar uit Dolf Adam en LHBTI+ jongerenvertegenwoordiger Lola van IJsseldijk. Als tweede etalage is door hen gekozen de Jamin, als derde de Pearle, als vierde Kledingreparatie Lelystad en als vijfde de Zeeman.

KiKa-beren telactie voor kinderen  

De etalages zijn nog in ieder geval tot en met 15 oktober versierd, dus al die mooie regenboogetalages kunnen ook nu nog bewonderd worden. Voor de kinderen is er de KiKa-beren telactie: speciaal voor Coming Out Dag zijn er KiKa-beren uitgedost in een regenboogjasje. Hoeveel van deze regenboogberen zijn er te vinden in de etalages? Het juiste aantal kan ingeleverd worden op vrijdag 15 oktober tussen 10.00-16.00 uur aan de Zilverparkkade 16 bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland in ruil voor een regenbooglolly.