Batavialand duikt de geschiedenis in

Lelystad - Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Batavialand doet hieraan mee met een groot aantal activiteiten voor jong en oud. Zo is er volop aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van Lelystad en Flevoland, krijgen bezoekers hulp bij het maken van hun familiestamboom en is het zelfs mogelijk om archeologen aan het werk te zien.

Van Plan Lely tot provincie Flevoland

Tot en met 17 oktober is de mini-expositie ‘Van Plan Lely tot provincie Flevoland’ te zien. Voor deze expositie zijn bijzondere documenten en voorwerpen uit de depots gehaald, die te maken hebben met de geschiedenis van het ontstaan van de provincie. Ook de Flevowand, het grote geborduurde doek van de Flevolandse geschiedenis, is aangevuld met talrijke unieke objecten uit de depots. De expositie is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur (zondag 11.00-17.00 uur).

Flevoweekend

Tijdens het Flevoweekend, op 9 en 10 oktober, wordt de geschiedenis van Flevoland in de schijnwerpers gezet. Zo geeft de conservator van het museumdepot een aantal keer een leerzame en interessante uitleg bij de mini-expositie. Ook is er tijdens dit weekend een bijzondere gast aanwezig: ontmoet ir. Cornelis Lely in levenden lijve, de man aan wie wij in Flevoland onze droge voeten danken. Daarnaast kunnen bezoekers een enorme Caterpillar D4C bewonderen. Dit voertuig met imposante rupsbanden heeft een rol gespeeld bij de aanleg van Flevoland en is na een grote opknapbeurt voor het eerst weer te zien. Ook staat er een opengewerkt model van het voertuig waarbij te zien is hoe de motor werkt.

GeneaHotspot

De GeneaHotspot is dé plek voor hulp bij het maken van een familiestamboom. Zowel beginners als gevorderden kunnen terecht voor advies en hulp op dit gebied. Onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn onder andere de burgerlijke stand, familiewapens, bevolkingsregister en militaire voorouders. Ook krijgen bezoekers tips  voor het bewaren van gegevens en het maken van een familieboek. Geopend op 10 oktober van 11.00 tot 15.00 uur.

ArcheoHotspot

Batavialand is de perfecte plek voor archeologie. Sporen in de bodem vertellen veel over onze voorouders. ArcheoHotspot maakt archeologie voor iedereen toegankelijk. Bezoekers kunnen elke woensdag- en vrijdagmiddag vragen stellen, archeologen aan het werk zien, onder begeleiding meewerken aan een onderzoek en eigen vondsten ter plekke laten onderzoeken. Geopend van 13.30-17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van Batavialand.