Kerstloop Dronten komt met alternatieve loop

Dronten - Nadat de Leisure World Kerstloop Dronten in 2020 vanwege corona moest worden afgelast heeft de organisatie besloten dat de 32e editie dit jaar wel zal doorgaan en wel op zondag 19 december. Maar dan in een aangepaste vorm vanwege de nog steeds de grote onduidelijkheid over de mogelijkheden voor het evenement. Ook hiervoor uiteraard nog met de nodige voorbehouden

Geen wedstrijd

Als belangrijkste wijziging geldt wel dat het wedstrijdelement deze editie achterwege blijft. Ook is er gekozen voor een ander parcours. Het wordt met name een recreatieve loop door Dronten zelf waarbij met name Dronten-zuid en de Gilden doorkruist zullen worden. Het parcours kan gezien worden als een pilot voor volgende uitvoeringen van de Kerstloop. 

Geen halve marathon

Nog een wijziging voor 19 december is het loslaten van de halve marathon als hoofdafstand. Voor de ijzervreters liggen 10 Engelse mijlen, ongeveer 16 kilometer, klaar. 

Verder kunnen de lopers kiezen uit 5 of 10 kilometer. Wel is er een limiet aan het aantal deeelnemers dat gesteld is op maximaal 1000 in totaal verdeeld over de afstanden. Daarbij zal de Kinderloop een dag eerder, op zaterdag  zijn, waarbij er ongeveer 1400 stappen moeten worden gemaakt door de kleinere sportievelingen, oftewel zo’n 1000 meter.

Vanwege de aanpassingen aan De Zuid zal de start dit jaar voor het Almere College zijn.

Inschrijven kan vanaf 1 oktober

Inschrijven voor dit unieke evenement kan vanaf 1 oktober. Kijk voor meer informatie op de website van Kerstloop Dronten

Verrassende elementen

Het bestuur is erg content met het feit dat er dit jaar weer een mooie loop kan worden georganiseerd en is hard bezig met de voorbereidingen. Daarbij zullen ook wat verrassende elementen worden toegevoegd en is er nauw overleg met de gemeente om van deze editie een groot succes te maken.