Lelystad één groot sportveld tijdens succesvolle Nationale Sportweek

Lelystad - Sportbedrijf Lelystad kijkt terug op een zeer succesvolle NOC*NSF Nationale Sportweek. Er was een groot en gevarieerd sport- en beweegaanbod, inspiratiesessies en workshops. 'We hebben de kracht van sport en bewegen ingezet om inwoners te stimuleren om in beweging te komen'.

'Samen met het sportieve hart van Lelystad en onze partners hebben we de inwoners afgelopen week laten zien dat sport en bewegen ook veel plezier met zich meebrengt', vertelt Bas Bokkes, manager Sport, Bewegen & Vitaliteit van het Sportbedrijf.  

Hoog bezoek van TeamNL ambassadeurs

Tijdens de Nationale Sportweek kreeg Lelystad hoog bezoek van TeamNL ambassadeurs Jessie van Aalst (softbal), Bo Kramer (rolstoelbasketbal), Artjom Kasparian (boksen) en Tim Jenniskens (hockey). De kinderen van basisschool Het Mozaïek waren muisstil bij het verhaal van paralympisch kampioen Bo Kramer. Vooral het tonen van haar gouden medaille bracht bij de kinderen heel wat aaah’s en oohs’s naar boven. Bij de sportavond voor mensen met een beperking kwam bokser Artjom Kasparian op bezoek. Hij deed fanatiek mee met de verschillende sporten en dat vond iedereen geweldig.

Sport doet iets met jong en oud

Niet alleen meer dan 30 sportclubs openden hun deuren voor Lelystedelingen van jong tot oud. Ook een inspiratiesessie voor ondernemers over vitaliteit op het werk, kookworkshops voor kinderen, de 10@10 Challenge, een sportspullenmarkt en de Be Active Night in De Koploper stonden op het inspirerende en bomvolle Sportweekprogramma. 'Met het brede sportaanbod en de samenwerking met onze partners hebben we Lelystad in beweging gebracht. Zo hebben we sport en bewegen dichterbij de inwoners gebracht. Want zien bewegen doet bewegen', vertelt Bas Bokkes tot slot uit. 'We kijken nu al uit naar de editie in 2022. Ook dan hebben wij de eer om één van de vijf host-cities te zijn van de NOC*NSF Nationale Sportweek'.