Onderwijscampus Porteum zet stewards in voor veiligheid

Lelystad - De schoolleiding van de nieuwe onderwijscampus Porteum in Lelystad zet extra stewards in vanwege de incidenten die er de afgelopen weken plaatsvonden. Dat is besloten in overleg met onder andere veiligheidsexperts van de gemeente Lelystad.

‘Op een klein deel van onze campus hebben we in de afgelopen weken te maken gehad met een aantal incidenten waar wij van geschrokken zijn. Niet eens zozeer de incidenten zelf, ook op onze oude scholen was wel eens sprake van een uit de had gelopen ruzie, maar de enorme aantrekkingskracht die deze gebeurtenissen had op grote groepen leerlingen (vaak ook meteen vastgelegd op tientallen telefoons) heeft ons overvallen’, schrijft het schoolbestuur in een brief naar de ouders.

Signalen vroeg oppikken

Er worden zo snel mogelijk drie extra afdelingsassistenten aangenomen. Daarnaast houden extra stewards een oogje in het zeil te houden én spelen jongerenwerkers een belangrijke rol om signalen vroeg op te pikken en met leerlingen in gesprek te gaan.

Protocollen herzien

Porteum gaat ook de protocollen herzien om ervoor te zorgen dat we bij incidenten sneller, beter en efficiënter kunnen handelen. ‘Simpel gezegd: voorheen was er een Rietlanden-, SGL- en Arcus-manier. Het moet nu volgens de Porteum-manier’, besluit de schoolleiding. ‘We zijn er nog niet, maar we zetten samen wel grote stappen om van Porteum een fantastische leeromgeving te maken. Door ieders inzet, de acties en de flexibiliteit van alle betrokkenen, zijn wij ervan overtuigd dat we deze soms nog onzekere fase snel achter ons kunnen laten.’