Wedstrijdrenners sluiten seizoen af tijdens Nederlands Club Kampioenschap in Flevoland

Biddinghuizen - Het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) wielrennen heeft op zaterdag 2 oktober Flevonice in Biddinghuizen als start- en finishlocatie. Het kampioenschap wordt voor de vijfde keer in Flevoland verreden.

Wielervereniging De IJsselstreek, samen met een lokaal organisatieteam, staat garant voor de organisatie van het kampioenschap. Het NCK wordt gezien als het afsluitende evenement van het wegseizoen voor de wedstrijdrenners. Meer dan 1000 renners van verenigingen uit het gehele land zullen deelnemen.

Het kampioenschap bestaat uit een ploegentijdrit met zes or vier renners per team. Er zal in vier categorieën worden gereden (A. professional-A en -B, elite, belofte, amateur en sportklasse, B. junioren en nieuwelingen, C. vrouwen en D. jeugd).

De parcoursen lopen door de gemeenten Dronten en Lelystad, met de start en finish op Flevonice in Biddinghuizen. De lengte van het parcours varieert afhankelijk van de categorie van 15 tot 52 km.

Samen met de KNWU, vele vrijwilligers en de renners gaat de organisatie uit van een fantastische wielerdag op zaterdag 2 oktober.

Voor meer info: www.nckdronten.nl