'Oppasopa' van Rik Hoogendoorn tijdens Nationale Dag van de Ouderen

Dronten - Rik Hoogendoorn staat vrijdag 1 oktober, tijdens de Nationale Dag van de Ouderen, in theater De Meerpaal met zijn 'Oppasopa'. De voorstelling begint om 15.00 uur.

Hoogendoorn - bekend door zijn rollen in onder andere Sesamstraat en Kees en Co - is grootvader geworden van een kleinzoon waar hij één dag in de week op past. Daarmee is hij officieel toegetreden tot het groeiende legioen van oppasopa’s.

Herinneringen

Die nieuwe verantwoordelijkheid brengt hem herinneringen aan zijn eigen jeugd en zijn vaderschap. Hij ziet overeenkomsten maar vooral verschillen tussen hoe er in drie generaties werd en wordt gedacht over het krijgen en opvoeden van kinderen.

Opa Rik verwondert zich over de millennials die zich steeds meer ontpoppen als ‘de watjesgeneratie’. In ‘Oppasopa’ wordt menig kritische noot gekraakt over de helikopterouders van nu.

Herkenbare en hilarische momenten

De kleinzoon maakt kennis met de normen en waarden van zowel zijn groot- als overgrootouders. En dát resulteert in een theatermonoloog vol herkenbare en hilarische momenten.

Met deze voorstelling viert De Meerpaal de Dag van de Ouderen. Daarom kosten de kaarten voor ‘Oppasopa’ slechts €7,50 (inclusief koffie/thee en wat lekkers bij ontvangst).

Reserveren

Kaartjes zijn te koop via het Serviceplein, telefonisch via nummer 0321-388777 en via de website van De Meerpaal.