Schoolhond Charlie zorgt voor rust op De Driemaster in Dronten

Dronten - De Tibetaanse terriër Charlie is sinds maart dit jaar minimaal één dag per week aanwezig op speciale basisschool De Driemaster in Dronten. Leerlingen kunnen, als zij daar behoefte aan hebben, even met Charlie knuffelen. Verschillende leerlingen hebben al troost gevonden bij Charlie als zij zich even verdrietig voelen.

Een Tibetaanse terriër is een alerte, intelligente en trouwe hond. Ondanks zijn naam is de Tibetaan geen echte terriër. Het is eigenlijk een herdershondje. De vacht van de Tibetaanse terriër verhaart nauwelijks en hij behoort dan ook tot de zogenaamde hypoallergene rassen. Deze honden zijn ook geschikt voor mensen met een (lichte) hondenallergie.

Een luisterend 'hondenoor'

Charlie is niet alleen op De Driemaster om leerlingen te troosten. Soms hebben leerlingen ook even behoefte aan een knuffel of een luisterend ‘hondenoor’. Schoolhond Charlie kan leerlingen ook kalmeren als dat nodig is. Hij is heel geduldig en laat zich graag knuffelen.

Aanwezigheidskaart

Charlie heeft in de hal van de school ook zijn eigen aanwezigheidskaart met foto. Leerlingen kunnen ‘s ochtends bij binnenkomst van de school meteen zien of Charlie die dag aanwezig is. Sinds vorige week heeft Charlie ook zijn eigen plek op het echte aanwezigheidsbord.

Soms gaat Charlie ook even mee naar een klas. Leerlingen kunnen hem dan bijvoorbeeld een stuk uit een boek voorlezen. Twee leerlingen en een onderwijsassistent wandelen samen met Charlie tussen de middag in de buurt van De Driemaster.