Kunstraad Dronten richt nieuwe exposities in

Dronten - De Kunstraad Dronten heeft in het Aeres Bedrijven Centrum en in de FlevoMeer Bibliotheek nieuwe exposities ingericht met werk van kunstenaars met uitlopende stijlen en technieken. Deze exposities zijn tot 31 december te bezoeken tijdens de openingstijden van beide locaties.

In het Aeres Bedrijven Centrum aan De Drieslag 30 in Dronten exposeren Edith Boerma (schilderijen), José Vreeburg (beeldhouwwerk), Mary van Westenbrugge (schilderijen) en Wies Verploegh-van Hoorn (schilderijen). In de FlevoMeer bibliotheek aan De Rede 80 in Dronten exposeren Caroline Stam (schilderijen, sieraden en beeldhouwwerk) en Alma Willems (schilderijen).

Edith Boerma heeft biologie gestudeerd en schildert natuur - bij voorkeur dieren - zo realistisch en levendig mogelijk. Ze heeft zich de afgelopen jaren een glas-in-lood techniek eigen gemaakt waarbij loodstrips en acryl op MDF wordt geplaatst en zo het idee van een glas-in-lood raam wordt verkregen.

José Vreeburg werkt als kunstzinnig therapeut in haar eigen praktijk. Haar nascholing heeft zij in de vorm van workshops beeldhouwwerk gevolgd bij Jump4art. Haar uitdaging ligt in het laten spreken van de steen. Wat wil er ontstaan?

Mary van Westenbrugge heeft zich het modeltekenen en aqualleren zelf eigen gemaakt. Ze volgde cursussen. Haar motto’s ‘Emotie en kleur in het leven’ en ‘Je bent nooit te oud om te leren.’ hebben haar gebracht waar ze nu is. Ze geeft les als schilderdocent aan het cursuscentrum Latent Talent in Leusden. Haar fascinatie voor oude meesters, natuur, kleur en de mens heeft zij al van jongs af aan. Deze inspiratie legt zij vast in haar schilderijen en op glazen objecten, hout en kunststof.

Wies Verploegh-van Hoorn is afgestudeerd aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten, afdeling Tekenen & Schilderen. Ze maakt portretten in olieverf, acrylverf, krijt en potlood of de combinatie gemengde technieken. Ze maakt portretten van de mens en zijn of haar werk/hobby. Bekend zijn haar sportaquarellen, waarvan zij er een groot aantal heeft gemaakt voor de gemeente Amersfoort.

Caroline Stam is geboren in Rotterdam en na enige rondzwervingen sinds anderhalf jaar woonachtig in Dronten. Natuurproducten, kleur en restmaterialen vormen haar handtekening. Ze wil iets nieuws bouwen van wat al weggegooid is. Losgelaten door een boom of aan de kant geschoven door de mens. Hier maakt zij sculpturen en 3D schilderijen van waardoor de materialen weer nieuwe waarde krijgen.

Alma Willems is geboren in Kazachstan, kwam in 2011 naar Nederland en woont met haar gezin in Dronten. Schilderen ontdekte zij in 2020 tijdens de pandemie. Op het internet volgde zij online schilderlessen van Marina Romanchenko uit Rusland. Dankzij haar lessen kreeg haar wereld met ieder schilderij steeds meer kleur. In september 2020 is zij gestart bij de Meerpaal met teken- en schilderlessen. Het voelde alsof zij een nieuwe taal en een nieuwe manier van zelfexpressie ontdekt had. Zij gebruikt schilderen als een manier om haar gedachten te ordenen.

Meer informatie is te vinden op www.kunstraaddronten.nl.