Vrouw beroofd bij Kustrifbrug in Lelystad

Lelystad - Een 20-jarige vrouw uit Lelystad is maandagavond rond 22.20 uur bij de Kustrifbrug in Lelystad bedreigd en beroofd door twee jongens op een fiets. De politie zoekt getuigen en mensen die de jongens hebben zien fietsen.

De vrouw liep in de richting van de Kustrif/Damrif en was net over de Kustrifbrug gelopen, toen ze werd ingehaald door een fiets met daarop de twee jongens. Beiden droegen een trainingspak. Ze stopten en de jongen die achterop zat stapte af, liep op de vrouw af, bedreigde haar met een steekwapen en dwong haar haar telefoon af te staan. Hij sprak accentloos Nederlands. Daarna sprong de jongen weer achterop de fiets en gingen ze er vandoor.

Signalementen daders

De jongen die achterop de fiets zat is lang (ongeveer 1,90 meter), heeft een slank postuur en een donkergetinte huid. Hij droeg een zwart trainingspak en zwarte schoenen.

De jongen die voorop zat droeg een donkergrijs trainingspak en witte schoenen en heeft een donkergetinte huid.

Getuigen gezocht

De recherche onderzoekt de beroving en is daarom op zoek naar getuigen. Als iemand getuige is geweest van deze straatroof of als iemand de twee jongens op de fiets hebben zien rijden, dan worden ze gevraagd contact op te nemen met de recherche van Flevoland via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800 7000.