Sportaanbieders in Dronten zetten hun poorten wijd open

Dronten - De wethouders Ton van Amerongen en Irene Korting hebben zaterdag bij atletiekvereniging Flevo Delta in Dronten de Nationale Sportweek geopend.

Veel sportaanbieders zetten tijdens deze week hun poorten wagenwijd open en organiseren verschillende trainingen en clinics. Zo kunnen mensen van alle leeftijden ontdekken welke sport zij leuk vinden of welke sport hen goed ligt.

De Nationale Sportweek is geopend tijdens de No Limit Challenge. Dit is een activiteit van het programma 'Super Cool! Dronten'. Tijdens de challenge deden mensen met een (licht) verstandelijke beperking mee. Het programma bestond uit bootcamp, fietsen en wandelen. 'Dit sportevenement laat zien dat er geen grenzen zijn en dat sporten en bewegen voor iedereen is', aldus Joppe Ketting, buurtsportcoach Sport in Dronten.

Voordat de deelnemers aan de Challenge begonnen heeft dansvereniging Joy-4all een dansworkshop verzorgd en hebben wethouders Ton van Amerongen en Irene Korting zowel de challenge als de Nationale Sportweek en de nieuwe sportwebsite voor Dronten officieel geopend.

Kijk voor meer informatie op sportindronten.nl.