Onbemande pakketkluis geopend bij PLUS Postma in Lelystad

Lelystad - De Buren heeft deze maand een nieuwe pakketkluis geplaatst bij PLUS Postma in Lelystad. De pakketkluis zorgt ervoor dat omwonenden en bezoekers eenvoudig 24/7 een pakket kunnen afhalen bij dit onbemande pakketpunt.

Het wordt hierdoor mogelijk gemaakt om ‘s avonds, na werktijd of juist ’s ochtends vroeg snel een pakket af te halen in de buurt. 

In het coronajaar 2020 groeide de pakketbezorging met 103%. Dankzij de toename van het aantal pakketten dat dagelijks wordt verzonden, stijgt de vraag naar efficiëntere bezorgmethodes. Een van de oplossingen is het gebruiken van pakketkluizen. Naast meer gemak voor de consument helpt het inzetten van pakketkluizen bij het terugdringen van de CO2-uitstoot.

De Buren is sinds 2011 gespecialiseerd in de exploitatie van onbemande afhaalpunten, met op dit moment meer dan 120 vestigingen in Nederland. De komende jaren zal Nederland worden voorzien van een dekkende infrastructuur aan pakketkluizen die toegankelijk zijn voor elke pakketdienst, webshop, winkelketen en ondernemer.