Humanitas Lelystad-Dronten viert 25-jarig jubileum

Lelystad - Humanitas vierde onlangs het 25-jarig bestaan van de afdeling Lelystad-Dronten. Een vijftigtal personen bezocht de bijeenkomst die werd gehouden in MFA Atolplaza in Lelystad.

De afgelopen 25 jaar heeft Humanitas enkele duizenden inwoners in Lelystad en de gemeente Dronten het zo gewenste steuntje in de rug kunnen bieden binnen de activiteiten Home-Start, Humanitas Ontmoeting, Steun bij Rouw en Verlies en Thuisadministratie. Mensen die daar behoefte aan hebben, worden door de vrijwilligers op weg geholpen met hun administratie, door lotgenoten ondersteund bij de verwerking van verlies van een dierbare of er wordt gezelligheid geboden om eenzaamheid te verdrijven. Daarnaast biedt Humanitas de Kindervakantieweken aan kinderen voor wie een zorgeloze vakantie geen vanzelfsprekendheid is. 

Verschillende sprekers keken tijdens de jubileumviering terug op de afgelopen 25 jaar, waaronder Mark Seveke, districtsmanager  Humanitas  Noordwest, en Zeger van der Houwen, bestuursvoorzitter Humanitas Lelystad-Dronten. Zij benadrukten steeds dat het goede en dankbare werk alleen succesvol kan worden vervuld, dankzij de inzet van alle vrijwilligers die over de jaren Humanitas hebben gevormd en de helpende hand hebben geboden waar dit nodig was.  

Humanitas wilt zich ook de komende jaren graag blijven inzetten en ondersteuning bieden aan mensen die dit nodig hebben.

Kijk hier voor meer informatie over Humanitas Lelystad-Dronten.