Healthy Sisters trappen Lelystadse groente- en fruit-campagne 'Groente… zet je tanden erin!' af op Porteum

Lelystad - Wethouder Jack Schoone en de JOGG-ambassadeurs Najima en Rachida, ook wel bekend als de Healthy Sisters, trapten maandag op de onderwijscampus Porteum de Lelystadse groente- en fruit-campagne 'Groente… zet je tanden erin!' af.

JOGG Lelystad ‘Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst’ vraagt met deze campagne, die duurt van 20 tot en met 26 september, aandacht voor het eten van voldoende groente en fruit.

Ook werd het startschot gegeven van de Gezonde School aanpak op Porteum. Bij de feestelijke aftrap waren een aantal klassen van Porteum betrokken, werden smoothies gefietst op Smoothiefietsen en werden appels van Lelystadse Boer uitgedeeld.

‘Groente… zet je tanden erin!’

Uit recent onderzoek onder leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van acht basisscholen in Lelystad blijkt dat minder dan de helft van de kinderen dagelijks fruit eet. Ook blijkt dat een derde van de kinderen dagelijks groente eet. Uit de Gezondheidsmonitor Jeugd 20192 blijkt dat van de Lelystadse VO-leerlingen minder dan een derde dagelijks fruit eet en minder dan de helft dagelijks groente eet. Om kinderen en ouders bewuster te maken van het belang van het eten van groente en fruit wordt de campagne ‘Groente… zet de tanden erin!’ georganiseerd.

Gezonde School-aanpak op Porteum

Sinds dit schooljaar vormen de voormalige VO-scholen Rietlanden, ISG Arcus en Scholen Gemeenschap Lelystad de nieuwe onderwijscampus Porteum. Voorheen waren de afzonderlijke scholen al met de Gezonde School-aanpak bezig en deze aanpak wordt op Porteum voortgezet. Met deze aanpak wordt structureel en planmatig aandacht besteed aan gezondheid. Porteum gaat binnen de aanpak aan de slag met onder andere het thema Voeding.