Nora Dillerop wint schrijfwedstrijd jongerenboekenschrijfster Cis Meijer

Dronten - Nora Dillerop, leerling van het Almere College Copernicus in Dronten, heeft de landelijke schrijfwedstrijd van jongerenboekenschrijfster Cis Meijer gewonnen.

Cis Meijer neemt in elk nieuw boek een schrijfwedstrijd voor haar lezers op. Lezers die hieraan meedoen sturen een verhaal in en de schrijfster kiest dan één ingeleverd stuk uit om in haar volgende boek te verwerken. 

Schrijvers op school

Elk jaar heeft de tweede klas van het Almere College Copernicus een project rondom een schrijver. In de afgelopen jaren zijn Lydia Rood, Rob Ruggenberg, Joyce Pool en Cis Meijer op school geweest. Op deze manier wordt geprobeerd de leerlingen te enthousiasmeren voor het lezen van leesboeken. Daarnaast maken ze kennis met het vak van schrijver. Voorafgaand aan deze lezing, lezen de leerlingen een boek van de schrijver en maken zij verschillende opdrachten. De opdrachten kunnen bestaan uit het maken van een kwartet over het boek, een scene uit het boek verfilmen, een interview met de schrijver et cetera.

Fanatieke lezer

Nora, de winnares van de schrijfwedstrijd, is altijd al een fanatieke lezer geweest. Toen ze voor het eerst op het Almere college kwam gaf ze direct in het eerste jaar aan dat ze later schrijver wilde worden. Toen de tweedeklassers een lezing van Cis Meijer kregen, mocht Nora als brugklasser alvast aansluiten. Tijdens deze lezing, in juni 2020, werd al kort gesproken over de schrijfwedstrijd in het boek Jacht en Nora heeft die dag kennisgemaakt met Cis Meijer.

Nora inspireert Cis Meijer

Vervolgens heeft Nora een bijdrage geschreven voor de landelijke schrijfwedstrijd van Cis Meijer. De opdracht was om een korte tekst te schrijven over een achtervolging. Afgelopen jaar, maart 2021, kwam Cis Meijer weer op school voor een lezing, ditmaal ook in de klas van Nora. Cis gaf toen al aan dat Nora een mooi stuk had geschreven en dat ze haar had geïnspireerd.

Op 24 augustus kwam Cis Meijers nieuwe boek Blackmail uit en werd bekend dat Nora de winnares was van de landelijke schrijfwedstrijd. Haar idee en zinnen zijn verwerkt op bladzijde 197,198 en 208 in Blackmail.