Afsluiting verbouwing gemeentehuis levert mooi gebaar voor Swifterbant op

Dronten - De politiek in Dronten heeft donderdag met veel plezier het dossier aangaande de verbouwing van het gemeentehuis voorlopig afgesloten. Het feit dat alles binnen budget is gebeurd en de vastgestelde doelen ook qua duurzaamheid vrijwel allemaal zijn gehaald, stemt de politiek tevreden.

En dat heeft volgens de gemeenteraad ook een prachtig nieuw ‘Huis van de gemeente Dronten’ opgeleverd, waar men de komende 35 jaar mee vooruit kan.

Gebaar voor Swifterbant

Bij de afsluiting van het dossier werd ook een gebaar gemaakt naar Swifterbant. Op het totale budget van de verbouwing voor het gemeentehuis is 525.000 euro overgehouden. Dat geld wordt gereserveerd voor de bouw van het multifunctionele centrum in Swifterbant. Daarvan werd onlangs bekend dat de eerste aanbesteding veel duurder is uitgevallen. De 525.000 euro zal niet genoeg zijn om het financiële gat helemaal te dichten, maar het is wel een mooi begin, denkt de gemeenteraad. GroenLinks bracht daar, gesteund door Leefbaar Dronten, het CDA en de VVD, een voorstel voor in dat raadsbrede steun kreeg.

Evaluaties

Ook is er afgesproken dat er in het eerste kwartaal van het volgende jaar een eerste evaluatie wordt gemaakt van de eerste ‘gebruikerservaringen’ van het gerenoveerde gemeentehuis. Verder wordt er rond april volgend jaar gekeken of de afgesproken doelstellingen rond klimaatbeheersing, duurzaamheid en het nieuwe werken zijn gehaald. Dan zijn tenslotte de eerste resultaten bekend en (energie)rekeningen binnen.

Ere wie ere toekomt

Wat betreft de klimaatbeheersing was er twee weken geleden nog wat onvrede onder de raadsleden, die het van tijd tot tijd toch weer veel te warm vonden in het gemeentehuis. ‘Maar complimenten, want afgelopen dinsdag was het tijdens onze fractievergadering prima,’ zei Paul Vermast. Dat deed Ingrid Paalman (ChristenUnie) verzuchten dat zij het juist weer wat te koud vond.

Wethouder Ton van Amerongen was blij met de algehele instemming en tevredenheid in de gemeenteraad. ‘Ik zat hier ooit als wethouder het krediet voor de verbouwing te verdedigen om het nu af te sluiten. In de tussentijd was Roelof Siepel echter de wethouder in dit dossier. Dat wilde ik toch even gezegd hebben.’