Lisanne Andeweg Nederlands Kampioen op 3 km Open Water

Sleeuwijk - Het Nederlands Kampioenschap Open Water, dat op 10 en 11 september plaatsvond in Sleeuwijk, verliep voor de Zuiderzeezwemmers uit Dronten zeer succesvol. Lisanne Andeweg werd Nederlands Kampioen op de 3 km en Danique Stoop behaalde een mooie bronzen plak op dezelfde afstand.

Op vrijdagavond stond de 3 km vrije slag op het programma. Lisanne en Danique stonden bij de dames aan de start. Lisanne kende een zeer goede start en kwam aan kop te liggen. Na 500 meter bleek dat geen enkele dame meer bij haar kon aansluiten. Met een mooie voorsprong wist ze all-in als eerste aan te tikken en de overwinning in de categorie 30+ binnen te halen in een tijd van 42 minuten en 6 seconden. 

Voor Danique was het de eerste keer dat ze tijdens een open waterwedstrijd meedeed. Dit verliep zeer goed. Na een sterke start kwam ze in een groepje zwemsters terecht waar ze een stuk mee kon zwemmen. Uiteindelijk wist ze als derde aan te tikken in de 30+ categorie in een tijd van 48 minuten en 39 seconden. 

Op zaterdag verscheen Lisanne ook aan de start bij de 5k m en 1 km. Op de 5 km wist ze in een sterk deelnemersveld knap als zesde aan te tikken in de categorie dames senioren open. De afsluitende kilometer, geen onderdeel van het NK programma maar wel van het reguliere wedstrijdprogramma, wist ze ook met een overwinning af te sluiten. 

[De tekst gaat verder na de foto]

 

Adri Pasman, Remco Veerkamp en Gerko Versluis verschenen ook aan de start bij het NK open water en zwommen zeer verdienstelijk. Voor Adri Pasman was het mooi dat hij aan de start stond en weer van het open water kon genieten. Gerko Versluis zwom sterk maar belande helaas net naast het podium op de 1 km en de 3 km. Remco Veerkamp gebruikte de wedstrijden vooral als training voor z’n grote zwemtocht van Lelystad naar Dronten die hij op 25 september gaat volbrengen voor de Maarten van der Weijden Foundation.