De grootste regionale Stoffenbeurs vindt zaterdag plaats op het Meerpaalplein

Dronten - De grootste regionale Stoffenbeurs wordt zaterdag vanaf 10.00 uur gehouden op het Meerpaalplein in Dronten. ​Op deze buitenmarkt staan ruim 40 stands met zeer aantrekkelijk geprijsde en kleurrijke stoffen voor mode en wonen. Daarnaast presenteren fashionondernemers uit SuyderSee hele leuke aanbiedingen.

Organisator Elaine Kuipers van De Stoffenbeurs legt uit: 'Al twintig jaar organiseert De Stoffenbeurs als eerste in Nederland stoffenbeurzen. Voorheen zaten we onder meer ook in Lelystad, maar dat ging nu niet door. Dronten leek ons een zeer goed alternatief, omdat het lekker in de buurt zit en de ruimte heeft'.

Naast de aanbieders van stoffen nemen ook lokale ondernemers zoals Brothers Jeans, Loco Mare by Chris, LinGerie Dronten, Livera Dronten, Nextdoor Kids & Teens en Voster Boekverkopers deel uit van de markt.

[De tekst gaat verder na de foto]

 

Breed assortiment voor mode en wonen 

De stoffenmarkt is een snoepwinkel voor de hobbynaaister of creatieveling met stof. Het assortiment met stoffen voor mode en wonen is ontzettend breed. Van stoffen voor dames- en heren- en kindermode tot hobbystoffen en de exclusievere designerstoffen. 'En natuurlijk zijn er volop bijpassende fournituren, patronen en accessoires. Gewoon, alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan'.

Mensen vinden het volgens Kuipers juist in deze tijd leuk om creatief bezig te zijn. Je maakt met een zelf gekozen stof iets unieks, of het nu een broek, kussen of gordijn is. 'Het leuke is dat we op de stofbeurzen ook steeds meer jongere mensen zien die het weer leuk vinden zelf kleding of interieurstyling te maken'.