Buurten in wijkcentra Lelystad tijdens Burendag

Lelystad - Welzijn Lelystad houdt zaterdag 25 september, in het kader van Burendag 2021, samen met de buurthuisbesturen open huis in alle wijkcentra van Lelystad.

Wie wil weten wat er in zijn of haar wijk allemaal te doen is kan tijdens het open huis langskomen in één van de wijkcentra. Tijdens het open huis is in de wijkcentra te zien wat er allemaal in de verschillende buurten wordt gedaan en georganiseerd. Niet alleen door allerlei organisaties en professionals maar zeker ook door bewoners van de buurt zelf. Dat zijn veel verschillende leuke, spannende, muzikale maar ook sportieve activiteiten. Tijdens het open huis worden door de bewoners overal demonstraties of voorstellingen gegeven. Wie tijdens het open huis geïnspireerd of enthousiast raakt kan zich direct voor één van de vele activiteiten aanmelden.

Aanschuiven aan de koffietafel

Kennismaken gebeurt tijdens het open huis onder het genot van een kop koffie of thee. Aan de koffietafels in de wijkcentra kunnen buurtbewoners trouwens dagelijks aanschuiven. Een kopje koffie of thee aan de koffietafel wordt door de beheerders van Welzijn Lelystad altijd gratis aangeboden.

Lief & Leedstraat

Tijdens de Burendag opent Welzijn Lelystad in samenwerking met de gemeente Lelystad de eerste zogenaamde Lief & Leedstraten van Lelystad in Lelystad Haven. In een Lief & Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan hun buren als dat nodig is. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. Zo dragen buren bij aan het bestrijden van eenzaamheid. Dat laatste gebeurt ook op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma. Zo ontstaan warme, zorgzame straten en iedereen kan meedoen.

Het open huis is in Atolplaza, buurtcentrum De Brink, De Dukdalf, De Waterbever, De Windhoek in Lelystad Haven, in wijkcentrum Hanzeborg en Zuiderzee en is van 11.00 tot 15.00 uur.