Waterpoloër Hugo Wouters uit Lelystad met Jong Oranje in kwartfinale Europees Jeugd Kampioenschap

Lelystad - De uit Lelystad afkomstige waterpoloër Hugo Wouters heeft woensdag met Jong Oranje de kwartfinale van het Europees Jeugd Kampioenschap op Malta bereikt. In een zinderende wedstrijd werd Duitsland met 10-9 verslagen. Donderdag om 12 uur wacht de kwartfinale tegen Servië.

Nederland begon het duel tegen Duitsland voortvarend. Duitsland kwam weliswaar nog voor het eerst op voorsprong, maar via goals van Lars ten Broek, Marnick Snel (strafworp) en Hugo Wouters leidde het team van jeugdbondscoach Branko Mitrovic met 3-1 na periode 1.

In de tweede periode wist alleen Duitsland een keer te scoren en kort na de rust was de stand weer in evenwicht: 3-3. Kenai Heitink en Daan Ketelaars leken voor wat lucht te zorgen (5-3), maar de Duitsers scoorden vervolgens drie keer op rij. 

In de bloedstollende slotfase kwamen beide ploegen beurtelings op voorsprong. Ten Broek en Snel zetten Nederland op 7-6. Daarna scoorde Duitsland twee keer en schoot opnieuw Snel met een penalty de 8-8 tegen de touwen. Het werd 8-9 voor Duitsland en via Max Reijchard weer 9-9. 

Met nog minder dan een minuut te spelen kreeg Jong Oranje een uitgelezen mogelijkheid om het duel te beslissen. Maar de overtalsituatie voor het Duitse doel leverde niets op. Toen aan de andere kant Duitsland ook niet wist te scoren, vroeg Branko Mitrovic negen seconden voor tijd een time-out aan. 

Of de uitvoering daarna precies volgens het boekje was, doet er niet meer toe. Feit is dat Marnick Snel de bal in de tweede lijn kreeg, eerst nog door een Duitser werd gehinderd en de toegekende vrije worp keihard binnen schoot. Met zijn luid bejubelde doelpunt plaatste Jong Oranje zich voor de kwartfinale tegen Servië en kan de ploeg volgend jaar wellicht ook deelnemen aan het WJK.

Begonnen bij De Houtrib

Hugo Wouters is in Lelystad bij De Houtrib begonnen met waterpolo. Via Deltasteur in Kampen is hij naar Het Ravijn in Nijverdal overgestapt. Met deze club speelt hij in de weekenden wedstrijden op eredivisieniveau. Doordeweeks gaat hij in Zwolle naar het CSE waar hij de Havo combineert met waterpolo.