Motorkap auto in Lelystad opgeblazen, politie zoekt getuigen

Lelystad - Enkele bewoners van de Hoek van het IJ in Lelystad werden woensdag rond 03.00 uur in de ochtend opgeschrikt door een harde knal. Uit eerste onderzoek van de politie bleek dat een auto was vernield en dat er sprake is van opzet.

Van een geparkeerde personenauto was de motorkap kennelijk opgeblazen. De ontploffing is vermoedelijk ontstaan door het plaatsen van een projectiel op de auto dat vervolgens tot ontploffing is gebracht. Wat voor soort projectiel dat is geweest is nog niet bekend, nadere onderzoek moet daar helderheid in geven.

De 23-jarige eigenaar van de zwaar beschadigde auto deed aangifte. Ook een andere auto die naast het betrokken voertuig stond, raakte door het incident beschadigd.

Bij het onderzoek roept de politie de hulp in van getuigen. Ondanks dat het tijdstip midden in de nacht was, kan het zijn dat er getuigen zijn geweest die één of meerdere personen over de Hoek van het IJ hebben zien lopen en die aanwezigheid in combinatie met de ontploffing van vannacht met de politie willen delen.

Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844.