Vloerkleed laten reinigen? Hier moet je op letten

Aangeboden door: Cinco Cleaning

Een vervuilend ongelukje in de buurt van je vloerkleed is zo gebeurd. Je morst een glas rode wijn, de kat komt weer eens met modderpootjes thuis of je kinderen vinden het nodig om hun vingerverfkunsten uit te breiden van de tafel naar jouw vloerkleed.

Natuurlijk mag je dan eerst even balen, maar gelukkig kun je ieder type vloerkleed laten reinigen. En nu we het toch over het reinigen van vloerkleden hebben: het allerbeste is om je vloerkleed niet alleen schoon te laten maken na een ongelukje, maar wat er ook gebeurt (of niet gebeurt natuurlijk!) regelmatig weg te brengen voor onderhoud.

Vloerkleed laten reinigen: waarom uitbesteden?

Schoonmaakschappen in grote supermarkten en drogisterijen staan vol met vrij verkrijgbare reinigingsmiddelen die jou in een handomdraai weer een blinkend schoon en lentefris vloerkleed beloven. De realiteit is helaas vaak anders. Veel middelen werken maar beperkt en boeken dus geen effect, terwijl andere middelen zo krachtig zijn dat je het risico loopt om met al je goede schoonmaakintenties de vezels van je vloerkleed onherstelbaar te beschadigen. Een professional daarentegen weet precies wat nodig is om een vloerkleed te reinigen. Want geloof het of niet: welk type kleed je hebt, maakt een groot verschil voor het kiezen van de beste reinigingsmethode.

Laagpolig en hoogpolig vloerkleed reinigen: het verschil

Een laagpolig vloerkleed reinigen is een stuk eenvoudiger dan een hoogpolig vloerkleed reinigen. Bij hoogpolige vloerkleden hoopt vuil zich makkelijk op tussen de lange polen. Hierdoor zijn hoogpolige kleden een stuk moeilijker te onderhouden én moeilijker te reinigen dan laagpolige kleden. Om de houdbaarheid van jouw hoogpolige vloerkleed te verlengen, is het dan ook belangrijk om het regelmatig door een professional te laten schoonmaken. Maak je een hoogpolig kleed verkeerd schoon, dan loop je het risico op doorgelopen kleuren, opengespleten vezels en schade aan de rug, waardoor het vloerkleed slapper wordt.

Wollen vloerkleed reinigen

Wol is een natuurlijk materiaal dat naast lekker zacht aan de voeten ook vatbaar is voor onnodige beschadigingen door een verkeerde manier van schoonmaken. Een professionele partij heeft de juiste machines en technieken om jouw wollen vloerkleed weer op te fleuren, zonder daarbij de textuur te beschadigen of ervoor te zorgen dat geverfde kleuren door elkaar gaan lopen. Bovendien heeft wol van nature vuilwerende eigenschappen. Door middel van het gebruik van speciale wolreiniger kan een professionele partij die eigenschappen behouden of zelfs herstellen.

Dit gaat je vloerkleed schoonmaken kosten

Het zijn natuurlijk niet je lievelingsuitgaven, de euro's die je uitgeeft om dingen in je huis weer schoon te laten maken. Maar we moeten het er toch even over hebben: wat gaat je vloerkleed schoonmaken kosten? Om te beginnen hangt dit natuurlijk af van het type vloerkleed en het type behandeling dat nodig is. Daarnaast hanteren verschillende schoonmaakbedrijven verschillende tarieven. Maar om een idee te krijgen:

  • Klein vloerkleed reinigen (max. 5 m2): € 90 per kleed
  • Groot vloerkleed reinigen: € 20 per m2
  • Behandeling bij waterschade: € 50 per kleed
  • Verwijderen kauwgom of kaarsvet: € 15 per kleed
  • Vieze geurtjes verwijderen: € 35 per kleed

Een offerte opvragen die aansluit bij jouw specifieke situatie en wensen is altijd een goed idee! Laat je in ieder geval niet meteen afschrikken door de kosten die komen kijken bij het laten reinigen van je vloerkleed. Uiteindelijk geldt ook bij het laten schoonmaken van vloerkleden, dat goedkoop op de lange termijn duurkoop is. Immers: als je je vloerkleed goed onderhoudt, gaat het een stuk langer mee! Je kunt er dus langer van genieten en hoeft minder snel te investeren in een nieuw exemplaar.