Dutch String Collective speelt Schubert in Meerpaal

Dronten - Het Dutch String Collective brengt zondag 19 september om 14.30 uur de voorstelling ‘Schubert’ in De Meerpaal.

Dramatische levensverhaal

In deze muzikale voorstelling wordt het dramatische levensverhaal van de sympathieke componist Franz Schubert verteld. Het is het verhaal van het grote muzikale talent, van het vriendelijke, publiek schuwe genie. Het verhaal van de niet heel knappe maar aimabele persoon, die vooral graag bij zijn vrienden was en die stierf op zijn 31ste.

‘De voorstelling doet niet alleen recht aan een aantal hoogtepunten uit Schuberts kamermuziek, maar schetst ook een aangrijpend beeld van zijn korte leven en zijn fascinerende persoonlijkheid,’ aldus Wenneke Savenije in ‘De Nieuwe Muze’.

Minstens zo opmerkelijk

Het idee voor deze bijzondere voorstelling is van violiste Marieke de Bruijn. Zij bezocht Schuberts geboortestad Wenen en raakte gefascineerd. ‘Schuberts korte bestaan is minstens zo opmerkelijk als dat van Mozart. Tijdens zijn leven werd hij alleen als groot talent erkend door zijn vrienden maar verder volledig overschaduwd door Beethoven en de populariteit van Italiaanse opera in Wenen.’ Aan de hand van brieven, biografieën die later over hem geschreven zijn en teksten van de liederen vormt zich het verhaal van Schuberts leven.

In de voorstelling zijn de mooiste en beroemdste stukken van Franz Schubert te horen, maar ook repertoire van andere componisten die een rol speelden in zijn leven, zoals Beethoven en Mozart.

Uitmuntende musici

De stukken worden uitgevoerd door een ensemble van uitmuntende musici, het Dutch String Collective met pianist Jonathan Waleson, violisten Marieke de Bruijn en Jan Erik van Regteren Altena, altviolist Mark Mulder en cellisten Antonis Pratsinakis en Jos Teeken.

‘In al zijn simpelheid is dit een voorstelling die zowel theatraal als muzikaal grote potentie heeft om luisteraars van alle leeftijden en uit alle lagen van de maatschappij te interesseren voor die bijzondere Schubert en de prachtige muziek die hij heeft nagelaten,’ aldus Wenneke Savenije.

Kaarten zijn te koop via de website van De Meerpaal.