Corneel brengt breed scala aan muziek bij LelyStart

Lelystad - Tijdens LelyStart, zaterdag 11 september, biedt Corneel een breed scala aan muziek, van Urban en Hiphop van het Lelystadse duo Luca Ferron x Keyba, tot de vintage sound van Doubland en de Nederpopact WIES.

Luca Ferron x Keyba

Luca Ferron is geboren en getogen in Lelystad en wist al vanaf een hele jonge leeftijd dat hij artiest wilde worden. Nadat hij via de Musicalschool in veel producties in Nederland en België stond, begon hij in 2017 met het maken van eigen muziek. Ferron haalt zijn inspiratie uit alles wat er om hem heen afspeelt en stond al vaker op het podium van Corneel. Ferron deelt het podium tijdens LelyStart met de Lelystadse artiest Keyba.

Doubland

Doubland maakt nieuwe, onorthodoxe muziek met een vintage sound. De band is zeker niet vies van een ‘jam’, maar songwriting staat hoog in het vaandel. ‘A new kind of Soul’, noemen ze het. Doubland heeft voor en tijdens de pandemie een ruim repertoire opgebouwd van eigen muziek en speelde onlangs nog in de finale van Flavourland. De eerste single’ Into A Kind’ is onderweg. Het nummer is een kritische noot op de efficiëntie-cultuur van Nederland. Wie echter denkt dat Doubland een protest band is, komt bedrogen uit; de thema’s van de nummers zijn ongebonden.

WIES

De kersverse Nederpopact WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. De band won de Amsterdamse Popprijs 2018 en de Grote Prijs van Nederland 2019. Ze scoorde een 3FM Mega Hit met de eerste single ‘Soms Is Het Te Laat’, eindigde als derde in De Volkskrant Talentenverkiezing en tijdens de showcase op Noorderslag 2020 werd WIES bekroond met de 3FM Talent Award. Op 5 oktober vorig jaar speelde WIES haar eerste en tevens uitverkochte clubshow in de grote zaal van Paradiso (‘De Grote ParaWIESo Anderhalve Meter Show’) Zaterdag 11 september staat de band dus in Corneel tijdens LelyStart, een kleine week voor de verwachte release van het debuutalbum, op 17 september.

Kaarten via www.lelystart.nl