Meer publiek toegestaan in theater De Meerpaal door coronatoegangsbewijs

Dronten - De Meerpaal in Dronten gaat vanaf deze week werken met coronatoegangsbewijzen voor theatervoorstellingen. Dat betekent dat iedereen die naar een voorstelling wil een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een herstelbewijs moet laten zien.

Deze nieuwe regel geldt landelijk vanaf 20 september, maar De Meerpaal - en andere Flevolandse theaters - voeren de maatregel nu al in. 'Hiermee kunnen we de anderhalve meter afstand loslaten en meer publiek toelaten, maar alsnog een veilige theateromgeving creëren', vertelt directeur Hans Maris van De Meerpaal.

Volgens Maris zijn artiesten ook blij dat de zalen dan weer voller kunnen zitten. 'En meer mensen in de zaal levert meer geld op, en dat helpt ons ook om de kosten te dekken, en met een anderhalve meter-bezetting lukt dat gewoon echt niet'.

Geen coronatoegangsbewijs nodig voor bioscoop

Met het besluit om alleen mensen mét coronabewijs toe te laten sluit De Meerpaal zich aan bij het advies dat de landelijke Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies heeft gegeven, na overleg met artiesten en producten. 'Wij gaan hierin mee om meer bezoekers te mogen verwelkomen, maar hopen uiteraard dat de maatregel vanaf november weer vervalt', stelt Maris. 'En mensen die al kaartjes hebben en zich niet willen laten testen, krijgen uiteraard hun geld terug'.

De Meerpaal voert deze nieuwe maatregel door zolang nodig, maar in ieder geval tot en met 31 oktober. Bij filmvertoningen in De Meerpaal blijft de anderhalve meter echter nog wel van kracht. Dat betekent dat het voorafgaand aan een bioscoopbezoek vooralsnog niet nodig om een coronatoegangsbewijs te tonen.