Stefan Bissegger wint individuele tijdrit Benelux Tour in Lelystad

Lelystad - Stefan Bissegger heeft dinsdag de tweede etappe van de Benelux Tour op zijn naam geschreven. De Zwitser won met overmacht de individuele tijdrit in Lelystad. Hij veroverde meteen de leiderstrui in het algemeen klassement.

Biseggers tijd (12 minuten en 8 seconden) liet zien hoe snel het Lelystadse parcours is. 'Het parcours was op mijn lijf geschreven', zei de Zwitser na afloop. 'Door de hevige zij- en tegenwind moest je in het eerste deel de gashendel helemaal opendraaien. Het was bijna onmogelijk om meer dan 50 per uur te rijden, je moest jezelf tot het uiterste drijven'.

Bissegger haalde aan het eerste tussenpunt als enige renner een gemiddelde boven de vijftig en bouwde in het tweede deel zijn voorsprong verder uit. 'In het tweede deel was het echt genieten en pijn lijden tegelijkertijd. Dankzij de rugwind haalden we snelheden boven de 60 per uur. Dat het verschil aan de finish zo groot zou zijn, had ik niet verwacht. Ik heb mezelf verrast. Mijn power meter werkte niet, dus tastte ik onderweg een beetje in het ongewisse'.

De beste Nederlander, Tom Dumoulin, finishte op een zesde plaats in een tijd van 12 minuten en 31 seconden.

De wielerwedstrijd had enkele wegafsluitingen tot gevolg, maar inmiddels is de Houtribweg weer open voor verkeer.

Weerzien in 2022 en 2023

Ook in 2022 en 2023 komt de Benelux Tour naar Lelystad. In 2022 gaat er een ‘gewone’ etappe door Flevoland, waarna de finish wederom in Lelystad zal zijn. In 2023 is het ‘grand depart’ in Lelystad, op een zondag, waarbij de verschillende wielerploegen aan de wereldpers zullen worden voorgesteld. Daarna is er wederom een etappe door Flevoland, met start en finish in Lelystad.