Het stallen van een auto

Aangeboden door: dezeilenspecialist.nl

Als je je auto een paar weken of zelfs maanden niet gaat gebruiken, is het belangrijk dat je weet hoe je je auto het beste kunt stallen. Zeker in de winter is het belangrijk dat je goed voor je auto zorgt, hierdoor weet je zeker dat de auto in goede staat blijft en dat je veilig kunt rijden wanneer je hem weer nodig hebt. In deze blog lees je een paar handige tips voor het stallen van je auto!

Controleer of de accu uit staat

Het kan je zomaar overmaken. Je zet de motor van je auto uit, maar je komt er (te) laat achter dat de lichten nog aan staan. Het is een simpel iets, maar zeker als je haast hebt kun je dit zomaar vergeten. Zorg er dus voor dat alle elektronica is uitgeschakeld, inclusief de radio, voordat je de auto afsluit. 

Parkeer de auto in een garage 

De meest eenvoudige manier om je auto veilig en beschermd te houden is door de auto in een garage te parkeren. Zeker als je de garage kunt afsluiten, is de auto dubbel beschermd tegen een diefstal. Daarnaast houdt een garage je auto ook schoon, droog en verborgen. 

Investeer in een goede autohoes

Bij gebrek aan een garage wenden veel automobilisten zich tot autohoezen voor buiten. Een autohoes een uitstekende manier om je auto te beschermen tegen mogelijk schadelijke stoffen zoals regen, vuil en vogelpoep. Naast bescherming tegen schadelijke stoffen, is de auto ook minder kwetsbaar voor krassen en vervaging van de lak dat door het ultraviolet licht van de zon wordt veroorzaakt. Een kwalitatieve autohoes is dus een goede investering. Wanneer je op zoek gaat naar een autohoes is het belangrijk om naar de stof van de autohoes te kijken. Het is namelijk erg belangrijk dat de hoes luchtdoorlatend is. Er zit namelijk altijd wat vocht onder de hoes en hierdoor kan de lak van de auto beschadigd worden. Daarnaast is het belangrijk om naar het gebruiksgemak, de bevestigingsriemen, de kwaliteit en de pasvorm te kijken. Hoezen specialisten zoals De Zeilen Specialist kunnen je helpen bij de juiste hoes.

Berg je auto schoon op

Zet je auto niet weg als deze nat of vuil is. Het is de moeite waard om de auto eerst schoon te maken. Vuil, zoals oude vogelpoep die op je auto achterblijft, kan lakschade veroorzaken. Geef het interieur van je auto ook een poetsbeurt als je de auto een lange tijd niet gaat gebruiken. Verwijder etensverpakkingen of drinkflesjes. Het is verbazingwekkend welke ziektekiemen zich in auto's kunnen ophopen. 

Vul de brandstof bij 

Houd je auto vol met brandstof, ook als je de auto een lange tijd niet gebruikt. Zo is hij altijd klaar voor gebruik wanneer je hem nodig hebt en dit voorkomt dat vocht zich op gaat hopen in de brandstoftank. Als je je auto een tijdje niet wordt gebruikt, moet je ook rekening houden met andere vloeistoffen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de oliepeil te controleren.

Zorg goed voor je banden

Banden van auto's die weken of maanden ongebruikt blijven, kunnen vlakke plekken krijgen. Een deel van de band kan plat worden wanneer het gewicht van het voertuig op één plek staat. Gelukkig verdwijnen deze vlakken plekken snel wanneer je even rondrijdt. 

Laat je auto onderhouden

Winterweer kan zwaar zijn voor auto's. Zorg er dus voor dat je naast je eigen reguliere onderhoud ook de jaarlijkse onderhoudsbeurt van de auto niet mist. Daarnaast is het ook belangrijk de je de periodieke APK laat doen. Door goed voor je auto te zorgen terwijl je hem niet gebruikt, zorg je ervoor dat je veilig en zorgeloos kunt rijden zodra je de weg weer op gaat.