Wegafsluitingen in Lelystad tijdens de Benelux Tour

Lelystad - Lelystad is komende dinsdag het decor van de tijdrit van de Benelux Tour. Dat is een wielertour van de UCI World Tour. Op een parcours van 11 kilometer gaan 168 wielrenners van 23 internationale wielerploegen de strijd met elkaar aan. Voorgaande jaren droeg deze wedstrijd de naam Binckbank Tour.

Het parcours

Op de website van de Benelux Tour staat de kaart van het parcours. De wielrenners starten bij Batavia Stad en rijden dan richting Parkhaven over de IJsselmeerdijk richting Flevo Marina. Daar gaan de wielrenners de Houtribweg op. Zij vervolgen hun weg over de Zuigerplasdreef tot aan de Houtribdreef. Op de Houtribdreef richting Bataviastad is de finish.

Wegen tussen 09.00 en 16.00 uur afgesloten

Het parcours gaat over de openbare weg in en rond Lelystad. Daarvoor worden deze wegen door de organisatie afgesloten tussen 09.00 en 16.00 uur. Hekken worden al eerder klaargezet. Hulpdiensten kunnen altijd de afgesloten wegen oversteken en de wijken bereiken. Omleidingen zijn op locatie aangegeven met gele borden.

IJsselmeerdijk

Voor bewoners en bezoekers van Houtribhaven, Parkhaven en Houtribhoogte is er een tijdelijke parkeerplek aan Lommerrijk. Bewoners die nog met hun auto de wijk uit moeten, kunnen tussen 09.00 en 16.00 uur gebruik maken van bewonersbegeleiding. Bewoners hebben een brief gehad van de gemeente Lelystad.

Houtribweg

De Houtribweg is afgesloten vanaf de rotonde bij de Parlaan. Bewoners van Golfresort kunnen via deze rotonde de wijk in en uit. Dit kan alleen in en vanuit de richting Batavia Stad.

Bezoekers van Flevo Marina kunnen tussen 09.00 en 16.00 uur gebruik maken van bewonersbegeleiding.

Zuigerplasdreef

De Zuigerplasdreef is tussen Binnenhavenweg en Houtribdreef in één richting dicht. Vanaf de Binnenhavenweg richting de Houtribweg is de Zuigerplasdreef in beide richtingen dicht.

Mensen met de bestemming Kofschip kunnen via een tijdelijke route over het fietspad richting Karveel en andersom het Kofschip bereiken. Via Karveel 45 kunnen zij de wijk uit. Via de ingang Boeier de wijk in en uit. De omleiding is aangegeven met borden.

Bewoners van Bronsweg en Jupiterweg kunnen via de Beginweg en de Binnenhavenweg het gebied verlaten.

Bewoners van de Zuiderzeewijk kunnen via de IJssellaan hun weg over de Zuigerplasdreef alleen in de richting van de Binnenhavenweg vervolgen. Via de Zuiderzeelaan kunnen zij zoals gewend zijn de wijk in en uit.

Houtribdreef

De Houtribdreef is in de richting van Stationsdreef – Westerdreef afgesloten tot de ingang Karveel 45. Bewoners van Boeier en Karveel kunnen via Karveel 45 de wijk uit. Bij de ingang Boeier de wijk in en uit. Bewoners van Punter, Kogge en Kempenaar kunnen vanuit de richting van de Westerdreef de wijk bereiken. Vanuit de richting Stationsdreef is de Houtribdreef afgesloten.

Op de website www.citymarketinglelystad.nl/bbt staat alle informatie over de wielertour. Toeschouwers kunnen bijna overal langs het parcours staan of op een van de fietsbruggen die over het parcours liggen. De gemeente vraagt hierbij wel de geldende coronamaatregelen in acht te nemen.

Kijk voor de meest actuele informatie over de tour op www.debeneluxtour.be.