Gemeente Lelystad feliciteert Falcons met 50-jarig jubileum

Lelystad - Honk- en softbalvereniging Falcons uit Lelystad heeft namens de gemeente uit handen van wethouder Jack Schoone een cheque mogen ontvangen van 500 euro.

De cheque werd aan de vereniging gegeven tijdens de viering van het 50-jarige jubileum. De huidige voorzitter Kasper Schnabel is heel erg blij met dit mooie geschenk van de gemeente en zal het geld goed besteden binnen de vereniging.

Het jubileum van de honk- en softbalvereniging werd gevierd in het weekend van 20, 21 en 22 augustus. De jeugd startte het weekend op vrijdag met een avond vol leuke activiteiten. Zo hebben ze Oud-Hollandse spellen gespeeld en zich uit kunnen leven met laser gamen. De gehele avond zorgde een DJ voor de juiste beats.

Op zaterdag volgde het officiële gedeelte van de viering. Aan de Beginweg 3, waar de vereniging gevestigd is, ontving de club ruim 170 genodigden. De middag werd geopend door een woord van de voorzitter, waarna wethouder Jack Schoone het woord van hem overnam en de club verraste met een cheque van 500 euro.

Cheque KNBSB voor de jeugd

Hierna volgden prachtige speeches van Willem de Niet en Ed Klokkers, twee van de drie oprichters van de vereniging. Namens de honk- en softbalbond KNBSB was er een afgevaardigde, Corinne van de Griendt, die de vereniging kwam feliciteren en tevens een cheque overhandigde van 250 euro die geheel ten goed zal komen aan de jeugd. 

Het officiële gedeelte werd afgesloten met een toast op de afgelopen 50 jaar en op de volgende 50 jaar. De rest van de avond werd gevuld met heerlijke hamburgers en hotdogs en uiteraard met vooral veel verhalen over de afgelopen 50 jaar en over het mooie honk- en softbalbalspel.

Driekamp ‘andersom slowpitch softbal’

Het weekend werd op zondag afgesloten met een driekamp ‘andersom slowpitch softbal’. Dit zorgde voor hilarische taferelen omdat de spelers via het derde honk moesten rennen in plaats van het eerste honk en voor twee mooie homeruns. Een gezellige en sportieve afsluiting van een heel bijzonder weekend dat je maar eens per 50 jaar kunt vieren.

Het bestuur van BSV Falcons en de organisatie van het jubileum bedanken de gemeente voor haar gulle gift.