Geld lenen in Flevoland

Aangeboden door: Rente.nl

Geld lenen in Flevoland kan in uiteenlopende situaties wenselijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte auto die halsoverkop vervangen moet worden, omdat je anders lastig op het werk komt en de kinderen niet tijdig naar school kunt brengen. Of wat te denken van een kapotte wasmachine?

Met een kleine lening kun je het apparaat op korte termijn vervangen, wanneer je hier momenteel geen spaargeld voor hebt. Ook bij een verbouwing van je woning is een lening aanvragen vaak handig. Zo heb je voldoende budget om de verbouwing te financieren. Leningen zijn er in dit laatste geval in verschillende soorten. Kies tussen een commerciële persoonlijke lening, of een lening via de gemeente. Een gemeentelening is vaak alleen aan te vragen, wanneer je het geleende geld gebruikt voor een duurzame investering in je woning. Op deze pagina lees je meer over de verschillende soorten leningen en het doel waarmee je deze aan kunt vragen. 

Kredietverstrekkers in Flevoland 

Houd er rekening mee dat een lening aanvragen nooit gratis is. Je betaalt altijd rente over de lening. Bij het aanvragen van een lening wil je er zeker van zijn, dat je de verhoging van je maandlasten financieel kunt dragen. Het is om deze reden verstandig om je persoonlijk te laten adviseren. Een financieel adviseur brengt samen met jou je financiële situatie in kaart, om op basis daarvan te berekenen wat het maximum is wat je kunt lenen.

Niet alleen is het hierbij belangrijk te kijken naar de korte termijn. Let ook op de langere termijn, als je een gezinsuitbreiding verwacht of bijvoorbeeld minder wilt gaan werken in de komende jaren. Beide gevallen leiden tot een verandering van je financiële situatie. Bekijk onderstaand een aantal voorbeelden van kredietverstrekkers en adviseurs in Flevoland.
 

  • Santander
  • Kredietunie 
  • Geldshop 
  • Freo 

Zelf online kredietverstrekkers vergelijken 
Naast de hulp die kredietverstrekkers en financieel adviseurs je kunnen bieden, kan het verstandig zijn om zelf alvast een indicatie te berekenen van hetgeen je maximaal kunt lenen. Verschillende websites bieden tools om je maximale lening te berekenen. Houd er hierbij rekening mee, dat deze tools slechts een globale inschatting maken van je maximale lening. Pas bij de kredietverstrekker zelf wordt berekend of je de maandlasten die een lening met zich meebrengt kunt dragen.  

Geld lenen bij je gemeente in Flevoland 

Eerder las je al, dat het in sommige situaties interessant is om geld te lenen via de gemeente. Onder meer de gemeente Lelystad biedt een persoonlijke lening aan voor haar inwoners. Een belangrijk voordeel van zo’n persoonlijke lening is het feit, dat de rente vaak lager is dan bij een commerciële partij. Daarbij ben je verzekerd van een vast maandbedrag en een vooraf bepaalde looptijd. 

Een nadeel aan een lening die via de gemeente afgesloten wordt, is het feit dat deze lening bedoeld is voor een duurzame verbouwing van je woning. De lening wordt in een bouwdepot gestort. Om het geld te kunnen gebruiken, dien je de factuur van een partij die wijzigingen aan de woning doorgevoerd heeft digitaal in te dienen. Je wordt op deze wijze beperkt in je vrijheid bij het uitgeven van het geleende geld. 

Niet alleen kan een lening die via de gemeente afgesloten wordt slechts gebruikt worden voor duurzame investeringen in je woning. Ook verloopt het aanvraagproces bureaucratisch. In die zin, dat het aanvragen van dit type lening veel langer duurt dan het aanvragen van een persoonlijke lening via een commerciële partij. Wanneer je op korte termijn wilt starten met het verbouwen van je woning heb je die tijd niet altijd. Mogelijk ben je afhankelijk van de planning van leveranciers. 

Als Flevolander lenen bij online kredietverstrekker 

Het alternatief voor de lening welke via een gemeente afgesloten kan worden, is geld lenen bij een commerciële partij. De rente op deze leningen ligt hoger, dan de rente die een gemeente rekent. Voordeel van een persoonlijke lening via een commerciële kredietverstrekker is de vrijheid die het je geeft. 

Online vind je handige tools, waarmee je de leningen van verschillende partijen met elkaar kunt vergelijken. Belangrijk hierbij is om niet slechts op de rente van een lening te letten, maar bijvoorbeeld ook op de looptijd en de voorwaarden die gesteld worden door een aanbieder. Mogelijk betaal je een hoge boete, wanneer je een lening versneld af wilt lossen. Het versneld aflossen van een lening kan interessant zijn, wanneer je binnenkort een financiële meevaller verwacht. Denk aan een erfenis of bijvoorbeeld een bonus op het werk. 

Verschillende leningen vergelijken 
In dit artikel werden de verschillende soorten leningen op een rijtje gezet. Belangrijk is om uit te zoeken waar je de lening voor wilt gebruiken. Bij een duurzame investering in je woning is een lening via de gemeente de goedkoopste oplossing. Kies je voor het lenen van geld om bijvoorbeeld een nieuwe auto te kunnen kopen, dan is een persoonlijke lening via een commerciële partij de beste optie.