Feestweek Biddinghuizen afgelast: 'Het is alles of niets'

Biddinghuizen - Vanwege de strengere coronamaatregelen rondom evenementen heeft het bestuur van Stichting De IJsvogel de Op Dreef Feestweek in Biddinghuizen, die traditioneel na alle zomervakanties gehouden wordt, afgelast.

De verschillende geplande evenementen waren al enigszins aangepast om te voldoen aan de coronaregels. 'Toch blijkt het niet mogelijk om het evenement door te laten gaan', licht het bestuur toe. 'Diverse maatregelen zoals het verbod op live-optredens en het feit dat elke bezoeker een vaste zitplaats moet hebben nekten de geplande evenementen'.

'Het is alles of niets'

Het bestuur heeft nog overwogen om een deel van het programma wel door te laten gaan maar men kwam tot de conclusie dat een feestweek niet uit een paar losse onderdelen kan bestaan. 'Het is alles of niets'. 

Een harde klap

Het besluit tot het niet door laten gaan van de feestweek was een harde klap voor het voltallige bestuur van stichting De IJsvogel. 'We waren al zó ver met het organiseren. Onze energie borrelt nog steeds en we gaan ons vanaf dit moment richten op de feestweek van 2022'.