Falcons bestaan een halve eeuw, en dat wordt gevierd

Lelystad - Honk- en softbalvereniging Falcons heeft dit weekend haar 50-jarig bestaan gevierd. Dat gebeurde met allerlei festiviteiten voor leden en oud-leden op de locatie aan de Beginweg.

Zaterdag was er een officieel gedeelte met een receptie voor genodigden. Een dag later werd een ‘andersom’ slowpitch softbaltoernooi gespeeld.

Bezoekers werd gevraagd in het zwart en rood te komen, de clubkleuren van de 50 jaar jonge vereniging.

Begonnen als onderdeel van SVL '67

Falcons telt anno 2021 ongeveer honderd leden. Het begon wat kleiner toen de vereniging op 22 november 1971 werd opgericht door Willem de Niet, Ed Klokkers en wijlen Joris van Pelt. Als onderdeel van de omnisportvereniging SVL’67 werd aanvankelijk onder de naam honk- en softbalvereniging SVL’67 gespeeld. Een paar jaar later veranderde de naam in Pinas, naar het gelijknamige restaurant dat een aantal jaren hoofdsponsor was. Toen die sponsoring stopte, werd gekozen voor Falcons, een verwijzing naar de vele valken in de polder. Al ruim 41 jaar wordt er elke week aan de Beginweg 3 gespeeld door zowel jong als oud.

Verschillende niveaus

Door de jaren heen heeft Falcons op verschillende niveaus meegedraaid in de honk- en softbalwereld. Veel teams zijn kampioen geworden in hun klasse en er is zelfs gespeeld in de hoofdklasse. Momenteel heeft de vereniging twee herenteams, één juniorenteam, één aspirantenteam in een samenwerkingsverband met de Vrijbuiters uit Dronten, één pupillenteam en één slowpitch softbalteam.