Vereecken Fruit investeert in duurzame huisvesting buitenlandse medewerkers

Dronten - Fruitteelt- en verwerkingsbedrijf Vereecken Fruit in Dronten breidt de bestaande huisvesting van buitenlandse medewerkers op zijn terrein aan de Ottolanderlaan in Dronten uit. De aanpassing levert een permanente huisvesting voor 32 werknemers op.

'De aanpassing voorziet in een dringende behoefte voor huisvesting van buitenlandse medewerkers', licht eigenaar Leander Vereecken toe. 'Naast een permanente huisvesting voor 32 eigen werknemers is er woonruimte gereserveerd voor tijdelijke personeel van omliggende ondernemers'.

Voor dit plan is Vereecken Fruit al langere tijd in gesprek met de gemeente, resulterend in een aanvraag voorlopige toetsing in april 2020.

Goedkeuring van omwonenden

De huidige huisvesting op het terrein van Vereecken Fruit is dringend aan vervanging toe. Deze zal de komende periode gebouwd worden. Voor deze aanpassing heeft Vereecken in opdracht van de gemeente Dronten goedkeuring nodig van omwonenden in een straal van 900 meter. 'Deze 24 ‘buren’ hebben inmiddels allemaal hun goedkeuring verleend door hun handtekening te zetten. Hiermee wordt zichtbaar gemaakt dat er draagvlak in de buurt is om buitenlandse medewerkers een prettig en veilig onderkomen te bieden dichtbij hun werkomgeving', aldus Vereecken. 

Veiligheid

Vereecken: 'Huisvesting dichtbij de werkplek zorgt voor minimale extra verkeersbeweging rondom de agrarische bedrijven aan de Ottolanderlaan en Roodbeenweg. Wegen waar het in de oogsttijd druk is vanwege het landbouwverkeer'. 

Duurzaamheid

De nieuw te bouwen huisvesting zal voldoen aan de huidige eisen en keurmerk SNF (Normering Flexwonen). Vereecken: 'Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het nieuw te bouwen gebouw heeft acht appartementen en is voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp voor de energievoorziening in het gebouw. De indeling van het gebouw voldoet aan de adviezen van de commissie Roemer'. 

 

Gerelateerd nieuws