Uitgast noodgedwongen zonder publiek

Lelystad - Uitgast, het festival voor klassieke muziek in Natuurpark Lelystad, vindt volgend weekend zonder publiek plaats. Het festival zal live worden gestreamd, zodat mensen het thuis kunnen volgen. De huiige coronaregels maken het toelaten van publiek bij de optredens praktisch onmogelijk.

Onmogelijke eisen

‘Het Natuurpark Lelystad is een open terrein met meerdere in- en uitgangen. Het volledig afgrendelen van de drie podiagebieden met beperkte bezoekerscapaciteit en het controleren van alle bezoekers via de coronacheck is niet goed mogelijk,’ meldt de organisatie.

Tot voor kort ging men er vanuit de jubileumeditie met publiek te kunnen vieren. Uitgast beleeft dit jaar haar 20ste editie. Onder deze voorwaarden kan dat niet, zeker niet bij een gratis festival dat Uitgast is.

Livestream

‘In goed overleg met de gecontracteerde artiesten is het ons toch gelukt een mooi programma te maken dat via een livestream aangeboden gaat worden. Via de website zal deze op de geplande tijden worden uitgezonden. Deze livestream wordt gerealiseerd vanaf de voor het festival al geplande locaties, zodat het contact met de natuur zeker aanwezig zal zijn, meldt de organisatie.

Uitgast is volgende week zaterdag 28 en zondag 29 augustus. Zaterdagavond treden Lidy Blijdorp, het Nederlands Saxofoon Octet en Juan Pablo Dobal & Carel Kraaijenhof op. Zondag staan onder andere het Hexagon Ensemble, Lisa Jacobs & String Soloists, Duo Inside Out en Thomas & Eduard Preda op.