Ga deze zomer veilig op weg met de vakantiecheck!

Aangeboden door: mijngarage.nl

Het is zomer en dat is dé tijd om er lekker op uit te gaan met de auto. Misschien ga je in eigen land op vakantie of een aantal dagjes weg, of maak je een lange autorit naar een buitenlandse bestemming.

Vergeet niet, vóór je vertrekt, een vakantiecheck te laten uitvoeren. Een zomercheck auto is gemakkelijk bij ons in te plannen en is onmisbaar bij een goede voorbereiding van je vakantie. Zo kom je onderweg niet voor onverwachte vervelende situaties te staan en ga je een onbezorgde en veilige zomer tegemoet!

Wanneer kan je het beste een vakantiecheck auto laten uitvoeren?

Wanneer je met de auto op reis gaat wordt het voertuig aan verschillende weersomstandigheden blootgesteld. Van regenachtig weer en glibberige wegen in de bergen, tot hitte en felle zon tijdens lange autoritten naar het zuiden van Europa. Wij raden je ook aan om vóór elke vakantie je auto te laten inspecteren met een garage check. Zo weet je zeker dat je onderweg naar je bestemming niet met pech langs de weg komt te staan. Bovendien is een vakantiecheck auto ook in het belang van de veiligheid van jou en je medereizigers. Met de inspectie worden problemen opgelost en voorkomen zodat je op een veilig vervoersmiddel kan rekenen tijdens je vakantie. Een vakantiecheck kan je het beste ruim voor vertrek inplannen, zodat de monteur voldoende tijd heeft voor de inspectie en om eventuele mankementen te repareren. Enkele weken voor je vakantie is een goed tijdstip om je vakantiecheck uit te laten voeren.

Op welke punten wordt er gecontroleerd tijdens de vakantiecheck?

Je auto wordt op vele punten gecontroleerd. Hieronder vind je een kort overzicht van de belangrijkste punten.

Banden: de juiste bandenspanning voorkomt een lekke band of onnodig verbruik van brandstof. Ook wordt er gekeken of er genoeg profiel op de banden zit en of de banden niet beschadigd zijn. Bovendien is de auto extra zwaar belast door de bagage en meereizende personen. Ook dat is van invloed op de banden.

Niveau van de vloeistoffen: het is belangrijk dat de rem- , koel- en ruitenwisservloeistof voldoende zijn aangevuld, zodat je dat onderweg niet hoeft te doen. Ook het oliepeil wordt nagekeken.

Accu: niets is zo vervelend om midden in een vreemd land stil komen te staan met je auto, of je auto niet meer te kunnen starten. Wij zorgen ervoor dat je accu goed gecontroleerd wordt.

Remmen: zeker wanneer je in bergachtig gebied gaat rijden, worden de remmen bij afdalingen flink belast.

Schokdempers: tijdens je vakantie kan het voorkomen dat je wel eens over een onverharde weg moet rijden. Een kuil of andere vervelende hobbels in de weg moeten goed opgevangen kunnen worden.

Verlichting: tijdens je reis zal je ongetwijfeld ook in het donker, of met slechte weersomstandigheden moeten rijden. Wij controleren of alle lampen optimaal werken. Ook is het hierbij zeker aan te raden om een set reservelampen mee te nemen op vakantie, want dan heb je altijd het juiste soort lampje bij je.

Hiernaast wordt nog op vele andere punten gecontroleerd, waaronder de gordels, het instrumentenpaneel en de ruitenwissers. Uiteraard wordt ook de motor goed gecontroleerd, het belangrijkste deel van de auto.

Welke kosten zitten bij de zomercheck auto inbegrepen?

Over het algemeen zijn de kosten vakantiecheck auto niet hoog, je betaalt gemiddeld tussen de 10 en 20 euro. Sommige garages bieden zelfs een gratis vakantiecheck aan als extra service. Alle punten waarop de auto wordt gecontroleerd, zijn bij de kosten van de vakantiecheck inbegrepen. Je betaalt altijd een vaste gegarandeerde prijs voor je vakantiecheck, zonder bijkomende kosten.

Totale kosten vakantiecheck auto

Als er na de inspectie blijkt dat er geen reparaties aan de auto hoeven te worden uitgevoerd, ben je geen aanvullende kosten kwijt. Wanneer je er voor kiest om bijvoorbeeld je airco te laten schoonmaken, dan kost je dit ongeveer 30 euro extra. Moet er toch iets gerepareerd worden? De monteur neemt altijd contact met je op om de uiteindelijke kosten te bespreken. Ook als er een onderdeel vervangen moet worden, zullen de totale kosten hoger uitvallen. Er zullen echter nooit onverwachte kosten worden gerekend bij de vakantiecheck. Reparaties zullen alleen worden uitgevoerd wanneer jij er toestemming voor hebt gegeven.