Waarom goede onboarding belangrijk is voor de toekomst van jouw bedrijf

Aangeboden door: tinqwise.nl

De eerste stap in een succesvolle samenwerking tussen nieuwe medewerkers en werkgevers wordt ook wel onboarding genoemd. Dit is meer dan het praktisch inwerken van de werknemer. Niet alleen nieuwe kennis en praktische vaardigheden komen aan bod, maar ook hoe de werknemer succesvol kan landen in het nieuwe bedrijf. Ook zingeving speelt hierbij een belangrijke rol.

Wij vertellen je hoe dit precies zit, wat het belang is van werkplezier, hoe goede onboarding hiervoor zorgt en wat een goede optie voor onboarding is.

Het belang van werkplezier

Plezier in het werk is voor steeds meer mensen van groot belang. Zij willen een gevoel van voldoening hebben in het leven, zowel privé als op het werk. Zekerheid en veiligheid waren vroeger de belangrijkste redenen om voor een specifieke baan te kiezen, maar hedendaags zijn we meer en meer met zingeving bezig. Onboarding was altijd gericht op het ervoor zorgen dat medewerkers zo snel mogelijk productief werden door hen van de juiste kennis te voorzien. Dit past echter niet meer binnen de huidige arbeidsmarkt en medewerkers. Mensen willen niet perse snel aan de slag, maar dit vooral zinvol doen en zich thuis kunnen voelen.

Goede onboarding loont

Uit onderzoek is gebleken dat 25% van de nieuwe medewerkers al binnen het eerste jaar vertrekt. Hiervan vertrekt het grootste gedeelte binnen 45 dagen. Een middelgroot bedrijf kan dit al snel  € 25.000,- kosten per vertrekkende werknemer. Wanneer je gebruik maakt van een goed onboarding programma, loont dit dan ook zeker. Maar zoals we al vertelde, werkt de aanpak van vroeger niet meer. Wat wel werkt is het inrichten van inwerkprogramma’s, waardoor medewerkers een goede balans tussen kennis en geluk voorgeschoteld krijgen. Zo worden medewerkers productiever en zullen ze eerder bij het bedrijf blijven. 

Digitale onboarding en Tinqwise

Met hedendaagse digitale onboarding zorg je voor meer succes en blijven medewerkers langer bij je bedrijf werken. Tinqwise heeft jaren ervaring met het maken van inwerkprogramma’s, wat gebundeld is tot Tinqwise Newbies. Dit is een pre- en onboardingservice voor nieuwe medewerkers, HR en recruitment en managers. Dit zijn programma’s op maat die zorgen voor happy onboarding. Hierdoor wordt er meteen werkplezier ervaren. Ook in de huidige tijden van Covid19 is een goede manier van digitale onboarding van groot belang. Juist omdat je collega’s niet ziet, zullen zij zich middels digitale onboarding alsnog betrokken gaan voelen bij de organisatie.