Centrada start op 3 augustus met adverteren eerste huurwoningen ‘Wonen bij LILY’

Lelystad - Centrada bouwt onder de naam ‘Wonen bij LILY’ nog eens 147 verplaatsbare woningen in Campus Zuid in Lelystad. Op dinsdag 3 augustus start de woningcorporatie met het gefaseerd adverteren van deze huurwoningen.

De woningen zijn speciaal bedoeld voor aan Lelystad gebonden mensen die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Nieuwe huurders ontvangen naar verwachting nog dit jaar de sleutel van hun woning.

Twee compacte woongebouwen

De 147 woningen worden verdeeld over twee compacte woongebouwen. Het gaat om compleet afgewerkte en gestoffeerde appartementen van zo’n 22 tot 54 vierkante meter die in een mooie omgeving staan. Daarnaast komt er een paviljoen met een activiteitenruimte, wasserette en terras. Er worden 100 woningen geadverteerd voor spoedzoekers. De overige woningen zijn bestemd voor andere doelgroepen, zoals statushouders en zorgmedewerkers.

Betaalbaar zonder inschrijftijd

De woningen zijn beschikbaar voor één- tot vierpersoonshuishoudens met een inkomen tot € 60.000,-. De huurprijzen starten vanaf € 488,41 per maand exclusief servicekosten. In eerste instantie kunnen spoedzoekers die (aantoonbaar) maatschappelijk en/of economisch gebonden zijn aan Lelystad reageren op de woningen. Als er vanuit deze doelgroep onvoldoende vraag blijkt worden de woningen opnieuw geadverteerd. In deze tweede ronde komen ook niet aan Lelystad gebonden woningzoekenden in aanmerking.

Binnen dit woonproject speelt de inschrijftijd van woningzoekenden geen rol. In verband met de leefbaarheid vindt de woningtoewijzing plaats op basis van een motivatiegesprek. Kandidaat-huurders worden op volgorde van loting uitgenodigd.

Inschrijving als woningzoekende

Vanaf dinsdag 3 augustus 2021 biedt Centrada de eerste 12 woningen aan via de website van Centrada. Tot en met 28 september worden er elke dinsdag nieuwe woningen geadverteerd. Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada noodzakelijk. Inschrijven kan via de website van Centrada en kost jaarlijks € 15,00. Belangstellenden vinden meer informatie over dit woonproject op een speciale website.