Gemeente Dronten krijgt nieuwe stadsdichter

Dronten - Marjolein Westendorp wordt de zevende stadsdichter voor de gemeente Dronten. Ze is de opvolger van Esam El Wayet. Op 1 september 2021 wordt de pen door Esam El Wayet overgedragen aan Westendorp.

Zelfstandig ondernemer

Westendorp is op 4-jarige leeftijd komen wonen in ‘het mooie Dronten’ en is sindsdien trouw Drontenaar. Van basisschool De Zonnewijzer naar het Ichthus College, gevolgd door een HBO Small Business and Retail Management. Ze is tien jaar werkzaam geweest als zelfstandig ondernemer, waarin zij met veel plezier zo’n 70 á 80 uur in de week werkte. Net voor de geboorte van dochter Emma, verkocht zij per 1 september jongstleden haar zaak. Hierdoor is ze in de gelegenheid haar passie weer op te pakken.

Op het juiste moment

Het vrijkomen van de functie van stadsdichter komt daarmee op het juiste moment op haar pad. ‘Ik hou van taal. Dichten is voor mij taal op haar allermooist. Ondanks dat dichten voor mij een vorm van ontspanning is, vind ik ook dat een gedicht een doel moet hebben. Het moet een beeld, soms zelfs een gevoel kunnen oproepen en vooral begrijpelijk zijn. Als stadsdichter vind ik het belangrijk dat de gedichten toegankelijk zijn voor vrijwel iedereen binnen de gemeente. Bij mij geen raadsels over wat ik ergens mee bedoel of dubbelzinnige opvattingen, maar een verhalend geheel bestaande uit mooie woorden. Ik zie dichten als een vorm van literaire journalistiek. Wat is er gaande binnen onze gemeente? En dat moet dan mooi en begrijpelijk, en het liefst in rijm, op papier,’ laat zij weten in haar motivatie die ze schreef aan de gemeente.