Genomineerden ‘Leukste uitje van Flevoland’ 2022 bekend

Lelystad - Twaalf uitjes zijn in de race voor de titel ‘Leukste uitje van Flevoland 2022’. Een vakjury heeft de top 12 vastgesteld. Nu is het aan de leden van de ANWB. Zij kunnen tot en met 31 oktober hun stem en steun uitbrengen aan hun favoriete uitje in de provincie. De winnaars worden begin volgend jaar bekend gemaakt.

In willekeurige volgorde

De twaalf  genomineerde uitjes in Flevoland zijn (in willekeurige volgorde) Luchtvaartmuseum Aviodrome, Orchideeën Hoeve Luttelgeest, safari-excursie Oostvaardersplassen, Aqua Mundo De Eemhof, Museum Schokland, Belevenissenbos, Batavialand, Fun Forest Almere, Hans en Grietje Zeewolde, Outdoorpark SEC Almere, Nelt, de Wildste Tuin en dierenpark Almere Jungle.

Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ nomineert de ANWB 39 uitjes. Dit zijn uitjes met een bezoekersaantal boven de 450.000. Walibi Holland is genomineerd namens de provincie Flevoland. Criteria waar de jury en de leden de uitjes op beoordelen: prijs/kwaliteit, sfeer, aanbod, toegankelijkheid voor hele gezin, klantvriendelijkheid en de faciliteiten.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Walter Jonker (hoofdredacteur Pretwerk.nl), Riëtte Mulder-Lemein (mede-eigenaar Go-Kids), Goof Lukken (trendwatcher en docent attractieparken management Breda University of applied sciences), Willem Kraanen (senior adviseur ZKA Leisure consultants) en Marlies Ellenbroek (marketing en Business Development Manager ANWB Eropuit).

De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ wordt gehouden door ANWB Eropuit. Op de website van de ANWB kan worden gestemd.