KWOOT deelt studio-succes met ‘Huis voor Taal’

Dronten - Binnen een half jaar nadat de virtuele green screen studio van KWOOT communicatie was ingericht, staat de teller inmiddels op 50 producties. 'Een ongekend succes waar we niet op gerekend hadden,' aldus Koos in’t Hout.

Huis voor Taal

Om het te vieren verzorgt KWOOT kosteloos de voorbereiding en uitvoering van een webinar voor Huis voor Taal dat zich richt op laag-geletterdheid in de gemeente Dronten.

De beperkende corona-maatregelen gaven live streamen van bijeenkomsten en overleggen vorig zomer een boost. 'Maar binnen een maand hadden wij het helemaal gehad met teams- en zoom- bijeenkomsten. Met enkele collega’s hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gekeken hoe wij onderscheidend voor onze klanten kunnen zijn,' vertelt In’t Hout.

In een hoog tempo

KWOOT schakelde in hoog tempo door om sinds eind vorig jaar een uniek format aan te kunnen bieden. “Met onze virtuele 3D studio is dat gelukt. Eind december draaide het eerste event, half juli zaten we al op vijftig producties.'

De KWOOT-studio werd eind vorig jaar ingericht voor het professioneel live streamen van programma’s. Er werden groene wanden opgetrokken en groene vloeren gemaakt. Het strakke systeemplafond maakt plaats voor een frame met studio-lampen. Met vier camera’s wordt het gehele programma in de groene studio opgenomen.

Speciale software en zware computers

'Het beeld dat de camera’s opnemen plaatsen we met speciale software en zware computers als het ware in een virtuele 3D omgeving. Eigenlijk doen we het niet anders dan we dagelijks zien in tv-programma’s. Onze oplossing is weliswaar net niet zo geavanceerd, maar we bieden een prachtig en betaalbaar format voor het MKB-bedrijfsleven.'

Groot voordeel is dat de 3D studio geen standaard is, maar steeds als maatwerk wordt aangeboden. Volledig in de eigen huisstijl. In december 2020 beet ‘buurman’ Green Organics het spits af met een eerste webinar voor haar telers. Daarna was het volgens In’t Hout bijna niet meer bij te houden. 'We zitten nu al op vijftig producties, dat hadden zelfs wij niet durven dromen.'

Gratis webinar Huis voor Taal

Om het succes te delen met haar omgeving, heeft KWOOT een gratis webinar aangeboden aan Huis voor Taal, een samenwerkingsproject tussen Flevomeer Bibliotheek en Meerpaal Welzijn in de gemeente Dronten. Huis voor Taal begeleidt mensen met laaggeletterdheid. 'Dit najaar willen we een nieuwe methodiek implementeren om laaggeletterden te ondersteunen bij hun financiële administratie,' vertelt Marlies Zwanenburg van Huis voor Taal.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk vrijwilligers en bestuurders hiervan op de hoogte zijn. KWOOT begeleidt Huis voor Taal kosteloos bij de voorbereiding en uitvoering van het webinar. 'De studio van KWOOT biedt ons die mogelijkheden. Het is geweldig dat we daar nu kosteloos gebruik van mogen maken,' aldus Zwanenburg.