Kaartverkoop Meerpaal gaat nét even anders

Dronten - De Meerpaal start rond eind augustus de kaartverkoop voor ongeveer de helft van het theaterprogramma. Voor voorstellingen die tussen september 2021 en januari 2022 spelen, koopt het publiek dan tickets.

De periode ná januari publiceert De Meerpaal gefaseerd. Met stappen maakt het theater - op een later moment - telkens enkele voorstellingen bekend waar de verkoop dan voor start. Dat gebeurt onder andere online op de sociale media en via de theaternieuwsbrief van De Meerpaal.

Enkele beperkingen

De vraag ligt voor de hand. Waarom niet alle voorstellingen in één keer in de verkoop? De Meerpaal creëert de theaterbeleving veilig en vertrouwd. Voorlopig kent dat nog enkele beperkingen. Zo moeten de mensen in het publiek nog steeds op anderhalve meter afstand van elkaar zitten. Wat vast staat is dat vanaf september kleine én grootse voorstellingen op de podia van De Meerpaal staan.

Wat er op de langere termijn (eind januari tot en met het einde van ons theaterseizoen in juli 2022) mogelijk is weet nog niemand exact. Daarom houdt De Meerpaal de ontwikkelingen continu in de gaten en richt het verkoopproces dit jaar iets anders in dan normaal. Zo probeert het theater in lockdown-situaties veel verschuivingen, annuleringen en teleurstellingen te voorkomen.

Blijven positief

Directeur van De Meerpaal Hans Maris over deze verkoopmethode: ‘We blijven positief en denken voor nu zéker niet aan die lockdowntermen. We kijken ontzettend uit naar het nieuwe theaterseizoen. Centraal daarin staat dat we ons theaterpubliek met zekerheid onvergetelijke theatermomenten laten ervaren. Er komt genoeg moois voor iedereen naar onze podia en iedereen kan daar als vanouds van genieten.’

Er stond al een aantal voorstellingen in de verkoop. Dit gaat om voorstellingen die De Meerpaal eerder publiceerde of producties die verschuivingen uit het vorige seizoen zijn. Neem bijvoorbeeld Dutch String Collective, cabaretier Kees van Amstel, Slagerij van Kampen en de grootse musical ‘Diana & Zonen’, die drie avonden geprogrammeerd staat in De Meerpaal.

Kaarten zijn te koop aan de kassa op het Serviceplein, telefonisch via 0321-388777 en via de site van De Meerpaal.