Honkballers Falcons vieren een feestje

Lelystad - Honk- en softbalvereniging Falcons uit Lelystad bestaat vijftig jaar en dat wil de club vieren met alle leden en oud-leden. De festiviteiten vinden plaats in het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 augustus.

Onderdeel omnisportvereniging

De vereniging telt anno 2021 ongeveer honderd leden. Het begon wat kleiner toen Falcons op 22 november 1971 werd opgericht door Willem de Niet, Ed Klokkers en wijlen Joris van Pelt. Als onderdeel van de omnisportvereniging SVL’67 werd aanvankelijk onder de naam honk- en softbalvereniging SVL’67 gespeeld. Een paar jaar later veranderde de naam in Pinas, naar het gelijknamige restaurant dat een aantal jaren hoofdsponsor was. Toen die sponsoring stopte, werd gekozen voor Falcons, een verwijzing naar de vele valken in de polder. Al ruim 41 jaar wordt er elke week aan de Beginweg 3 gespeeld door zowel jong als oud.

Door de jaren heen heeft Falcons op verschillende niveaus meegedraaid in de honk- en softbalwereld. Veel teams zijn kampioen geworden in hun klasse en er is zelfs gespeeld in de hoofdklasse. Momenteel heeft Falcons twee herenteams, één juniorenteam, één aspirantenteam in een samenwerkingsverband met de Vrijbuiters uit Dronten, één pupillenteam en één slowpitch softbalteam.

Vrijwilligers

De vereniging wordt al vanaf het begin bestuurd en ondersteund door vrijwilligers die zich zeven dagen per week met hart en ziel inzetten voor de Falcons. Mede dankzij deze vrijwilligers bestaat de vereniging al vijftig jaar.

Naast het spelen van honkbal is de vereniging ook een fijne plek om met vrienden en familie te komen kijken naar een wedstrijd, om mee te doen met de verschillende activiteiten die met regelmaat worden aangeboden of om zelf een balletje te slaan.

Receptie voor genodigden

Zaterdag 21 augustus is er een officieel gedeelte met om 15.30 uur een receptie voor genodigden. Een dag later wordt een ‘andersom’ slowpitch softbaltoernooi gespeeld.

De vereniging beschikt niet over alle namen en adressen van oud-leden, -bestuursleden, -coaches en -vrijwilligers. Mensen die in het verleden op wat voor manier dan ook betrokken zijn geweest bij Falcons en geen uitnodiging hebben ontvangen voor het feestweekend kunnen een e-mail sturen naar evenementen@falcons.nl.