Op ontdekkingsreis in Batavialand

Lelystad - Op ontdekkingsreis gaan in Batavialand. Het kan tijdens de zomervakantie. Bezoekers duiken in de rol van een ware ontdekkingsreiziger en ontdekken welke gereedschappen en instrumenten nodig zijn om veilig op reis te gaan.

Vakantie in eigen land

Vanwege de coronamaatregelen kiezen veel Nederlanders er voor om op vakantie te gaan in eigen land. Batavialand speelt hierop in door een ontdekkingsreis in eigen land te houden. De expeditie richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen, maar ook voor volwassenen is er genoeg te beleven.

Aan de hand van een schatkaart gaan de bezoekers langs allerlei locaties die gereedschappen en instrumenten laten zien die een ontdekkingsreizigers nodig heeft. Een kaart of kompas bijvoorbeeld zag er vroeger heel anders uit dan tegenwoordig. Kinderen leren deze spullen herkennen door de zoektabellen te gebruiken. Gelukkig hoeven de kinderen dat niet alleen te doen, ervaren ontdekkingsreiziger Pieter Jongszoon van den Adel staat gereed om te helpen.

Echt op expeditie

Aan het einde van het bezoek gaan de kinderen echt op expeditie, in een nog niet ontdekt land. Hier staan zij oog in oog met de Spullenscanner, een apparaat dat verhalen vertelt over de spullen die zij op het bureau leggen. Wat is bijvoorbeeld een jakobsstaf? En neem je liever water of bier mee onderweg? De Spullenscanner heeft Batavialand in samenwerking met Go Wonder ontwikkeld.