Er komen geen gouden kranen in Porteum

Lelystad - Bij de inrichting van de nieuwe middelbare school Porteum wordt zoveel mogelijk materiaal van de oude scholen hergebruikt. En er komen zeker geen gouden kranen.

Barry Lommen heeft een brief geschreven naar de gemeenteraad naar aanleiding van recente discussies over de inrichting van Porteum. Daarin werd door een politieke partij geopperd dat Porteum veel geld zou besteden aan een luxueuze inrichting en werd inderdaad de opmerking over ‘gouden kranen’ gemaakt.

Wat mee kan, gaat mee

Lommen ontkracht dat. ‘Een eerste uitgangspunt bij het inrichten van Porteum is: "Wat mee kan, gaat mee!" Zo gaan vrijwel alle kasten, tafeltjes en stoelen uit de klaslokalen van de huidige scholen mee naar Porteum en is er voor gekozen om alleen de zes pauzeruimtes, de ruimtes voor zelfstandig werken en de pauzeruimtes voor medewerkers, waarvan de meubels vaak al meer dan dertig jaar oud zijn, van nieuw meubilair te voorzien. Ook alle meubilair van de huidige kantoren gaat mee,’ schrijft hij aan de politiek.

Diepte-investering

‘Een tweede uitgangspunt bij het inrichten is: "Wij kiezen alleen voor een duurdere uitvoering dan opgenomen in het bestek, wanneer dit een diepte-investering is, waardoor binnen afzienbare tijd deze investeringen zich terug verdienen." Een voorbeeld daarvan is de investering in de rubberen vloerafwerking in plaats van gebruik te maken van marmoleum. De onderhoudskosten van een rubberen vloer zijn veel goedkoper en de duurzaamheid is groter.’

‘Ik hoop dat ik met dit schrijven een aantal vragen en onduidelijkheden heb kunnen wegnemen,’ schrijft hij tot slot in zijn brief aan de raad.