Graffiti in fietsenstalling provinciehuis

Lelystad - Medewerkers van de provincie die weer met de fiets naar het werk komen kunnen genieten van een volledig opgeknapte fietsenstalling van het provinciehuis in Lelystad.

Kenmerkende elementen van Flevoland

De ‘eyecatcher’ van ongeveer 80 vierkante meter bevat kenmerkende elementen van Flevoland zoals de vuurtoren van Urk, een portret van Cornelis Lely en het symbool van de provincie: de bruine kiekendief. Elko van den Busken (@elkodesign.nl) heeft het ontwerp en de muurschildering verzorgt.

Bewuste keuze

Namens de Provincie Flevoland zochten Mark van Baren (hoofd eenheid Facilitaire zaken) en Jamie Charité (adviseur Facilitair Beheer & Contract Manager) een graffiti-artiest in Lelystad. Het kiezen voor een lokale ondernemer is een bewuste keuze, aldus Van Baren: ‘We zochten iemand met affiniteit voor de polder.’ Elko (45) woont al bijna zijn hele leven in Lelystad en heeft de polder en de stad zien groeien.

Mooie uitdaging

In de opdracht van de provincie lag een mooie uitdaging. ‘Ik kreeg de ruimte en het vertrouwen om er iets moois van te maken,’ aldus de kunstenaar. ‘De provincie is zeer blij met het resultaat.’