Belangsteling Oldstars tennis ITL is groot

Lelystad - De OldStars tennisclinic die donderdag 8 juli van start is gegaan bij ITL, mag zich in grote belangstelling verheugen.

Kopje koffie

Na een kopje koffie met cake opende voorzitter van ITL Matthijs Kamp de ochtend waarin hij aangaf dat ITL het park graag beschikbaar stelt voor de ouderen in Lelystad. ‘Het is heel mooi dat het park met De Derde Helft al een jaar een ontmoetingsplek overdag is geworden voor ouderen. En nu worden ook de banen voor OldStars tennis gebruikt.’

De clinic werd geleid door Ymco van Gorkum van de KNLTB en de oprichter en trainer van ITL Ruud Berends. Met hulp van een aantal vrijwilligers van ITL was er voldoende aandacht voor de deelnemers. Na een rustige warming up op baan 1 en 2 en wat oefeningen met de bal werden de deelnemers verdeeld over de vijf banen op het park en werd volgens de aangepaste regels van OldStars tennis gespeeld. Het plezier spatte er bij de deelnemers vanaf.

Gezellig nagepraat

SMC (fysiotherapie) en Sportbedrijf Lelystad (fitheidstest) waren aanwezig om ook een goede start neer te zetten en te borgen. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een zelfgemaakte lekkere hapjes en een drankje. Velen beloofden door te gaan met OldStars tennis bij ITL en vonden het leuk na jaren weer gezellig op de baan te staan en oude bekenden te ontmoeten.

OldStars tennis is voor oud-tennissers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen tenniservaring. ITL. Het doel is een gezellige ontmoetingsplaats voor 55 + en op een gezonde manier zonder blessures met veel plezier blijven bewegen. Daarbij is tennis een hulpmiddel. En is bewegen om fit en gezond te blijven. Dit helpt ook voor ‘Een tegen Eenzaamheid’, waar ITL behoort tot de Lelystadse samenwerking.

Twee lesgroepen

Inmiddels zijn er twee lesgroepen gevormd de eerste start om 9.45 uur en de tweede groep start om 10.45 uur. Met OldStars tennis biedt ITL met Ouderenfonds, KNLTB, het Sport- en vitaliteitsakkoord en Sportservice Flevoland aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal.

OldStars tennis is iedere donderdagmorgen vanaf 9.30 uur. Aanmelden bij Roelof Schraa (r.schraa@hotmail.com, 06-22668070. De eerste drie keer is het gratis.